Evolutionsteorien - Manden bag teorien

Manden bag teorien

 Manden der skrev om evolutionsteorien var Charles Robert Darwin, og han udgav bogen om evolutionsteorien  som hed " Arternes oprindelse", han var en brtitisk naturforsker.

Men det var ikke charles darwin der som den første skrev noget om den teori, økonomen Tomas Malthus skrev et berømt essay om befolkningsprincipperne, og hvordan dyresamfund afhang af dets madforsyning.

Og at der blev født flere end der var mad til, så der ville blive kamp om føden, så de svage måtte bukke under for dem der var stærkest, vildest, hurtigst og mest intelligente.

Da Darwin læste essayet blev han klar over at hvis livsformer udviklede sig til kun at leve til et miljø et sted, og klimaet på det sted så ville de dø med det samme, det er derfor de store dinosaurer døde mens de små kaniner overlevede. i 1800 tallet blev Darwin teorie blev hurtigt accepteret i engelsktalende lande og tyskland. hans teorie blev også hurtigt benyttet uden for biologien.

 

 Darwin voksede op i et velhavende lægehjem i Shrewsbury, England. Han udviklede tidligt stor færdighed i de engelske overklassedyder jagt og ridning, ligesom han strejfede rundt og gjorde mange naturiagttagelser. Darwins far var mindre interesseret i boglig indlæring, og så blev Darwin som 16-årig sendt til Edinburgh for at studere til læge som sin far. Her plejede han en omgang med naturhistorikere, mens lægestudiet ikke kunne aftvinge ham nogen interesse, og da det yderligere var en pestilens for ham at deltage i operationer, gav han op efter to år.

 

For familien var den unge Darwin nu ved at udvikle sig til et problem, og løsningen blev, at han skulle læse til præst. Et præstekald på landet ville give ham gode muligheder for at dyrke de naturhistoriske interesser.

 

 
Panel title
Antal besøg: 128

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,31754589080811sekunder