Dukker - Evner, styrker og svagheder

Evner

Dukkens evne er bl.a. at mange kan se sig selv i dukken, i og med at dukken er et legetøj baseret på menneskets udseende. Det virker klamt, når man kan identificere sig med den skræmmende i filmen.

 

Styrker
Mange finder en vis tryghed i dukken, i og med at den minder om ens barndom, hvor alt normalt var trygt og godt. Derfor er styrken at dukken hurtig får folks tillid, og kan derfor ”leje” med dem, som den har lyst til.

Svagheder

Svagheden for dukken er ofte, at der skal meget til, for at gøre den uhyggelig. I og med at den ofte ikke ser uhyggelig ud, er den også svær at gøre skræmmende i film, uden det virker alt for urealistisk. Man har også svært ved at blive skræmt på samme måde, i og med at man ved, at det ikke kan ske i virkeligheden, hvorimod fx lejemordere er mere skræmmende, for man har bevidst at der altså findes sådanne sindssyge mennesker i verden.

 

Fjender

Dukker har ikke nogen umiddelbare fjender, som mange andre i gysergenren har, fx Dracula og Van Helsing. Dog er dukken og mennesket normalt sammenknyttet på en god måde, men i gyserfilm, er de fjender. Derfor er mennesket, dukkens fjende, bare lidt mere indirekte end andre normalt er. Det kan ikke ses så ligetil, som det kan hos mange andre i gysergenren


 

 
Panel title

© 2019 dolls

Antal besøg: 2488

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,58177804946899sekunder