Dukker - Historie og oprindelse

Devil doll (1964)

En tryllekunstner slår hans kollega ihjel, hvorefter hans sjæl kommer ind i dukken. Derfor har tryllekunstneren hypnotiseret dukken, i og med at han ved, at den er levende, selvom ingen tror ham.

Der er voice-over igennem hele filmen, og dette gør også, at den overhovedet ikke virker uhyggelig. I Devil Doll benytter de objektiv kameraføring, og lydeffekterne, i det hele taget lydkvaliteten, er utrolig dårlige, så det medvirker også til, at vi langt fra bliver skræmte.

 

Child’s play (1988)

Dukken i denne film er blevet besat af sjælen fra en seriemorder, som ikke er parat til at dø. Dukken gør skrækkelige ting i huset, og skubber bl.a. et menneske ud af vinduet og ned på gaden.

Child’s play er mere uhyggelig end Devil Doll, og udviklingen er, at der selvfølgelig er kommet farver på. Der er kommet mere splatter ind i dukke-genren, og derved er det også blevet mere uhyggeligt. Folk skriger i denne, og lydeffekterne er generelt blevet meget forbedret. I denne film benytter de subjektiv kameraføring frem for objektiv kameraføring, og dette påvirker os også, i og med at det virker mere skræmmende, og vi kan sætte os bedre ind i det, når det virker mere levende.

 

Dead Silence (2007)
Et ægtepar modtager pludselig en pakke, og ved ikke fra hvem. Det er en dukke, som efterfølgende slår konen ihjel. Manden drager til stedet, hvor dukken kommer fra, og finder ud af at dukken kommer fra en afdød sindssyg kvinde, som, efter at have myrdet en lille dreng, blev begravet med alle dine håndlavede dukker. Dukkerne er på mystisk vis forsvundet fra graven, og har lige siden hjemsøgt byen.

Dead Silence er en nyere gyserfilm, og dette ses også tydeligt på effekterne. Denne film er langt mere uhyggelig end de to tidligere, og dette påvirker også synet på denne gyserfilm frem for de andre. Specielt Devil doll, som blev mere humoristisk, er denne langt mere uhyggeligt. Den nyere tid har gjort gyserfilmgenren langt mere realistisk, i og med at man kan identificere sig med personerne, og derfor bliver skræmt på en anden måde.

 

 
Panel title

© 2019 dolls

Antal besøg: 2422

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,81683707237244sekunder