Dungeons and Dragons i Klub Guldminen - Om Dungeons and Dragons
Dungeons and Dragons er et eventyrspil, hvor karakterene bevæger sig rundt i en verden, som Dungeonsmasteren har lavet til dem.

Spillerne kan møde mange forskellige monstre, og klare mange forskellige missioner. Spillerne bestemmer sammen i gruppen hvilke eventyr de vil ud på. På den måde kan den enkelte spiller selv være med til at bestemme.

images?q=tbn:ANd9GcSyyvMgBKOlRhlWKwfVRthMFtt0lVnqOyrBr457mjrY7Vl-FbJYaw

Der er fem forskellige racer, man kan være:


Halv-ork:
Halv-orker er stærke men typisk også dumme. Halv-orker er halvt menneske, halvt ork. Halv-orker får +1 når de angriber.

Elver:
Elvere er en intelligens form for væsner. De er ofte magibrugere, men der findes også mange krigere. Elvere er typisk høje og har spidse ører. Elvere har varmesyn.


Menneske:
Mennesker er også en intelligens form for væsner, men elvere klogere på nogle punkter. Mennesket er lærenemt, altså at de har let ved at lære nye ting. Udover det får et menneske +1 i liv på hvert level.


Dværg:
Dværge er små, men stærke væsner. De bærer typisk rundt på en økse, og de lever dybt nede i jorden. Derfor har alle dværge mørkesyn.


Halfling:
Halfling er det mindste væsen, man kan være i Dungeons and Dragons. De har mange ligheder med en hobit, og derfor forveksler mange dem med hindanden. På grund er deres størrelse har halflinger 1 mindre i AC (Armor Class, altså hvor ofte man kan blive ramt)


Andre ting:


Specielle terninger:

I Dungeons and Dragons bruger man specielle terninger. Ud over den normal 6-sidet terning bruger man: 4-sidet, 8-sidet, 10-sidet, 12-sidet, 20-sidet og 100-sidet/procentterninger. Hvis man skal slå med en 8-sidet terning skrives det sådan: 1t8 som betyder 1 terning 8.
Så hvis der står 4t10 betyder det at man skal slå med 4 10-sidet
terninger.


Forkortelser:

AC = Armor Class, hvor ofte man kan blive ramt.
HP = Health Point, hvor meget liv man har.
GP = Gold Point, en guld mønt.
SP = Silver Point, en sølv mønt.
CP = Cobber Point, en kobber mønt.
XP = Experience, hvor meget erfaring man har.


Andre fremmedord:

Mana = En slags point som bruges i sammenhæng med at man bruger magi. Jo mere mana man bruger, jo større chance er der for at magien lykkedes. Det er kun magibrugere (præster og magikere) der kan have mana. En magibrugers total-mana slås med 3t4.
 
Panel title
Antal besøg: 224

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30165696144104sekunder