Lokalhistorie - "Fra Sæs og Silke" til Holmen i Bork

Pris : 125 kr. Der er ligeledes beskrivelser og billeder af de nuværende gårde på Holmen. Nr. Bork

"Fra Sæs og Silke" til Holmen i Bork

"Fra Sæs og Silke" til Holmen i Bork

Forord
Baggrunden for denne fortælling om en familie, der kom til Bork omkring 1873, er, at Karl Ole Pedersen, Nr. Bork - og medlem af Egvad Egnshistoriske Sam-ling - fortalte en historie om en mand, han kaldte Carl Faar, og som havde boet på Holmen i Nr. Bork.
Historien gav inspiration til at se nærmere på Carl Faar, og det viser sig, at han med forældre og søskende er kommet til Bork i 1873, hvor faderen slog sig ned som farver - deraf tilnavnet Faar - på et lille husmandssted på Holmen.
Det skulle vise sig at blive en spændende slægts historie om familien Jacobsen, Carl Faar, forældrene, Maria Christina og Frederich Carolus Jacobsen, der slog sig ned på Holmen i Bork på en lille knold med enge, grøfter og lave marker omkring.
Hvorfor familien er havnet i netop Nr. Bork er fortsat en gåde, men angiveligt har godsejer Tranberg på Lønborggaard været involveret.
Beretningen skal ikke ses som en slægtsbog, men som en fortælling om farve-ren og familiens efterkommere, - og dem er der rigtig mange af, som på for-skellig vis har sat deres spor både lokalt på Holmen, men også på landsplan.
Der skal lyde en tak til de lokale i Nr. Bork, ikke mindst til Karl Ole Pedersen, der har hjulpet med mange oplysninger og fotos til hæftet.
Også en tak til Per Vig for hjælp ved oversættelse af tekster og dokumenter med gotisk skrift, og tak til Leif Sepstrup for tilvejebringelse af papirer fra Landsarki-vet - og til Vera Madsen for hjælp til at ”holde styr på en del af det gamle” - og tak til Preben Grangaard for hjælp ved redigeringen.

Inger Hansen
 Egvad Egnshistoriske Samling, 2016
 
Panel title
Antal besøg: 74000

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,0809471607208sekunder