Lokalhistorie - Jeg kan anbefale: Ahler Østergaard i to generationer

4aa93e898bd2d10092009.jpg

Tanken om at jeg nok burde forsøge at skrive Ahler Østergaards historie havde strejfet mig, men resulterede hver gang i en række spørgsmål til mig selv. Hvor meget vidste jeg om den første tid, da min farfar, Johannes Sofus Jensen begyndte på udstykningen fra Ahlergaards østligste tilliggende, som mest var hede og mosehuller. At farfar var af en hel speciel støbning, også i de unge år, har jeg fået fortalt. Selv har jeg knap nok kendt ham.

 

Hans værk har jeg kunnet se fortsat af min mor og far, Kristine og Jens Thomsen Jensen, og jeg har aldrig været i tvivl om, at det, som farfar grundlagde og byggede op, fortsatte og udbyggede mine forældre med stor respekt.

Men nej, jeg skubbede tankerne om at skrive en erindringsbog fra mig, for det ville være svært at skrive om noget og nogen, som er så tæt på en selv, syntes jeg.

 

Så en skønne dag kom min fætter Mads med den opfordring, som fik mig til at overveje endnu engang, om jeg burde kaste mig ud i et mindeskrift om Ahler Østergaard. Jeg tyggede gevaldigt på det og besluttede mig på den betingelse, at mine to fætre, som er vokset op i Ny Ahlergaard, Mads Rahbek og Johannes S. Jensen, ville være med.

De sagde ja, så hang jeg på den. Men det har været et godt samarbejde og tak for det. Ikke blot har de kunnet give mange oplysninger, de har også selv skrevet flere afsnit til bogen.

 

Men flere andre har været meget behjælpelige med billeder og oplysninger, som friskede erindringen op, og det skal I alle have mange tak for.

 

Også en stor tak til Inger Hansen for hendes hjælp med det tekniske og gode råd hen ad vejen vedrørende opstilling af tekst og billeder.

 

 

Asta Th. Jensen

2006.

 

Hæftet kan købes ved henvendelse til Asta Thomsen Jensen, Borris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Panel title
Antal besøg: 63814

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,42113089561462sekunder