Lokalhistorie - Også arbejdet med

4aa93c55e8c4910092009.jpg

 

Jeg har forsøgt at skrive lidt om min far, ikke kun om hans barndoms- og ungdomstid, men også lidt om familien og hans virke i det offentlige liv.

Jeg har egentlig altid beundret min far, - en stor og stærk mand, der allerede som ung formåede at sætte sig spor i lokalsamfundet, trods det, at han aldrig havde fået særlig megen støtte eller økonomisk hjælp fra sit barndomshjem.

 

Det at være socialdemokrat i et venstresamfund må ikke altid have været nemt, ofte har han været en énmandshær mod de andre. Men alligevel formåede han at få stor indflydelse, både på sin arbejdsplads, men ikke mindst i de forskellige råd, hvor han har været aktiv, bl.a. sogne- amts- og ligningsråd.

 

Dog blev jeg lidt forundret, da mor døde, da gik det først op for mig, at mor havde været ”fars rygrad”. Ikke sådan at far ikke kunne svare for sig selv og havde sine egne meninger, men at han gennem årene havde brugt mor som sparringspartner og vidst, at når det gjaldt, så kunne han altid regne med hende.  

Så da mor døde, blev det et stort savn for ham, og han kom resten af livet til at mangle denne opbakning og støtte.

 

Jeg har altid kunnet snakke med far om mange ting, og da helbredet begyndte at svigte, og jeg viste min bekymring for, om han kunne magte at være med i så meget, svarede han: Inger, vi står alle til ansvar for egne handlinger.

 

Men jeg har i årenes løb fundet ud af, at venner er venner, og dem havde han mange af. Det var både de politiske venner, og ikke kun fra socialdemokratiet, men fra næsten alle partier, og det var venner fra byen. De har bevaret mindet om ham som en dygtig, loyal, rar og hyggelig mand.

 

Hæftet er kun til privat brug.

 

Inger

 

 
Panel title
Antal besøg: 64534

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,57825398445129sekunder