EU's Institutioner - Det Europæiske Råd

    4ec6090c7e66f18112011.png
    Van Rompuy. Formanden for Det Europæiske Råd

 

 

Det Europæiske Råd (DER) består af de 27 medlemsstaternes stat- og regeringschefer, samt af Europa-Kommissionens formand og Det Europæiske Råds formand.  Det Europæiske Råd mødes mindst fire gange årligt til de såkaldte EU-topmøder. Det Europæiske Råds faste formand, Herman Van Rompuy, er ansvarlig for planlægningen og ledelsen af møderne i Det Europæiske Råd.

Det er i Det Europæiske Råd, EU's overordnede politiske retningslinjer fastlægges. Det er også her, stats- og regeringscheferne træffer centrale beslutninger om EU's fremtid, vedtager traktatændringer og drøfter mere problematiske beslutninger.

De overordnede politiske retningslinjer, som Det Europæiske Råd kommer frem til, fremgår af konklusionerne fra mødet. Disse konklusioner, som indgås ved konsensus, er politiske aftaler. De er næsten altid grundlag for Rådets, Europa-Parlamentets og Kommissionens gennemførelse af politikkerne i praksis.

Da Det Europæiske Råd, ud over formanden for Kommissionen og den faste formand, består af medlemslandenes stats- og regeringschefer, spiller Det Europæiske Råd ofte en central rolle i forbindelse med mægling og afklaring af sager, hvor fagministrene ikke har kunnet blive enige på de almindelige rådsmøder. EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, Catherine Ashton, deltager endvidere i Det Europæiske Råds møder. 

   
 
Panel title
Antal besøg: 175

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,89941692352295sekunder