Evolution mod Religion - Dommedag

Dommedag

Dommedag er et meget bredt begreb. De fleste vil nok tænke på en komet, der udsletter alt liv på jorden, eller en atombombe der gør planeten ubeboelig. Så er der de religiøse, der er overbeviste om at når Jorden engang går under, vil kun de troende blive reddet. De ikke-troende derimod fik en evigheds tur i helvede. Mange religioner har også en såkaldt individuel dommedag. Altså lige efter en persons død. Der skal man over for den himmelske domstol og enten dømmes i helvede eller himlen.  

I den katolske tro kommer alle personer i himmelen. De skal dog først lige igennem skærsilden. Skærsilden er noget alle troende skal igennem, for at kunne komme i himmelen. ifølge det verdenskendte digt af Dante ’’guddommelige komedie’’ befinder helvede sig i jordens indre som et kegleformet rum, hvor de værste forbrydere er længst nede mod Jordens indre sammen med Djævlen. Som tiden gik og man aftjente sin straf, kom man længere og længere op mod himlen.

Udover disse er der også nogle, der mener at Jorden går under den dag du ikke formår at hjælpe din næste.

Til sidst har vi de apokalyptiske bevægelser – bedst kendt er Jehovas Vidner, som altid har en præcis dato for hvornår apokalypsen kommer, men de har altid taget fejl før ... sjovt nok.

 
Panel title

© 2018 evo

Antal besøg: 6734

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,39319491386414sekunder