Evolution mod Religion - The Missing Link

 4cfcc04de351306122010.jpg

The missing link, eller på dansk, "Det manglende led", er det ubekendte led der mangler i Darwins evolutionsteori. I dag leder man ikke efter The Missing Link mere. Arkæologerne fokusere ikke på det lige så meget som de gjorde dengang Darwin skrev sin bog. Det er kun journalisterne der i dag blæser det op i nyhederne.

Mennesket og aberne har en fælles forfader. Men for 7 millioner år siden skiltes vores linjer. Den ”menneskelige” linje begyndte at udvikle sig mere til en form for menneskeaber. Vi ville nemlig hellere gå på to ben i stedet for fire. Men selvom de kunne gå på to ben, boede vi stadig i træerne. Vores slægt opstod for ca. 2 millioner. På dette tidspunkt mener forskerne at der var flere forskellige af vores homo- arten.

 

Mange arkæologer, både seriøse som amatører, har fundet opsigtsvækkende fossiler af fortidsvæsener, som har været svære at afgøre om de var en abe eller et menneske, eller om de måske var midt imellem. Her er nogle af de mest kendte og opsigtsvækkende.

Java-manden blev fundet i Indonesien af en belgisk militærlæge ved navn Eugène Dubois i 1891.
Mange troede at Javamanden virkelig var the missing link, men det viste sig at være resterne af en abe.

 

I slutningen af 1950’erne fandt man et nyt fossil, kaldet Zinj. Han blev dog også kaldt for ”Nøddeknækkermanden”. Han blev fundet i Østafrika og man mener at han levede for mellem 1.2 millioner og 2.6 millioner år siden. Efter dette fund blev det anerkendt, at vores race stammede fra Afrika og derefter udvandrede til hele verden.

 

I 1974 fandt man også en etiopisk abemenneske, som man døbte Lucy. Hun blev fundet i Afar, Etiopien. Lucy er en af de mest komplette fossiler man har fundet. Der er blevet indsamlet 52 fragmenter, som hver repræsentere en af hendes knogler. Hun havde menneskelignende egenskaber, men hendes hjerne var stadig som en chimpanse.

 

Men et af de mest kendte fossiler, er fossilet Darwinius masillae, eller på dansk, Ida. Ida fossilet er et 47 millioner år gammelt fossil af en abe, og man mener at den er det missing link som man har ledt efter. Denne art menes altså for at være the missing link i abernes udvikling, som endte med at blive til mennesker. Fossilet blev fundet i 1982 i Darmstadt, Tyskland, men det blev holdt skjult i 24 år af en anonym samler. I 2006 købte den norske forsker Jørn H. Hurum fossilet for ca. 4,5 millioner kroner.

Selve fossilet er 60 cm langt og er 95 % komplet. Aben var kun et barn da den døde, efter at have indåndet noget giftgas fra en tropisk indsø i Tyskland for 47 millioner år siden. Den er også det ældste fossil man har fundet nogensinde.

 

På trods af alle disse opdagelser, har man stadig ikke kunne finde det manglede led. I dag leder man altså ikke the missing link, fordi det ikke længere er nødvendigt som bevis for, at vi stammer fra aberne. Og i fremtiden vil man nok have kunne bekræfte, at vi stammer fra aberne via noget smart nyt værktøj, som kan bevise det.

 
Panel title

© 2018 evo

Antal besøg: 7049

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3812358379364sekunder