fedme og spiseforstyrrelser - Overvægtige kvinder trives dårligere

Overvægtige kvinder trives dårligere

Kvinder med meget runde former trives dårligere end andre, og de har – når de selv skal sige det – også et mere skran- tende helbred.

Det viser en analyse af sammenhæn- gen mellem vægt, højde, livvidde, trivsel og helbred.

Ifølge analysen behøver kvinder ikke at veje mange kilo for meget, før det går ud over deres trivsel. Selv moderat over- vægtige kvinder – som har et BMI på over 25, men under 30 – giver i langt højere grad end andre udtryk for at være mindre veloplagte og mere nervøse, trætte og ud- slidte end andre.

Blandt normalvægtige kvinder giver knap hver tiende udtryk for, at de trives dårligt. Er kvinderne i stedet overvægtige, så giver dobbelt så mange – to ud af ti – udtryk for, at det kniber med trivslen.

Mens analysen altså viser, at sammen- hængen mellem overvægt og dårlig triv- sel eksisterer, så kan den ikke give nogen forklaring på, hvad der er årsag, og hvad der er virkning. Det er muligt, at den dår- lige trivsel kommer først – at man trives dårligt, og derfor spiser for meget, bevæ- ger sig for lidt og bliver for rund. Men det modsatte er også sandsynligt: At kvin- derne på grund af deres overvægt oplever mindre glæde og tilfredshed, og har en sværere hverdag end andre.

 
Panel title
Antal besøg: 101

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,58474183082581sekunder