Velkommen til vores lejlighed i Tyrkiet - Tyrkisk Kultur

Tyrkisk Kultur

Størstedelen af Tyrkiet er lokaliseret I Anatolien, hvor menneskehedens tidligste vugge opstod for over 12000 år siden. Det rige geografiske klima har været med til udvikling af flere tidligere civilisationer og imperier gennem tiderne, kun få civilastioner kan måles med denne.

Anatolien er også det område den Tyrkiske civilisation opstod, her opstod rødderne til den litteratur og kultur som har påvirket det moderne Tyrkiet vi kender i dag. Anatolien er vidne til en lang historie hvor arkæologer kan spore tiden tilbage til den patologiske og messopolitenske perioder, hvor man har fundet grotter og huler beboet af nomadiske befolkninger mellem 10.500 og 7.000 fk.f.

I de følgende årtusinde vidner om Assyrernes og sumarenes fald, og efterlod deres spor i Anatolien. Omkring 1.200 fk.f. Kom nye civilisationer fra bla. Balkan og medbragte deres sociale organisationer og nye tekniker, og, dette var enden på Anatoliens imperialisme, hvilket betød at mindre uafhængige kongedømmer opstod, som medførte store succesfulde klassiske civilisationer af kunst, arkitektur, filosofi, medicin, og videnskab omkring Izmir og bergamot.

Romerne overtog Anatolien i den sidst del af århundredet og kaldte Anatolien Asien, Efeus var en af størst og fineste byer af dens tid. St. Paul prædikede her og jomfru Maria døde i et hus nær byen i en landsby. De syv kirker af Asien hvor St. Nicolas er beliggende I Anatolien og Santa Claus (julemanden) levede ved Anatoliens sydkyst.

I år 330 etablerede Konstantin den store, den østligste hovedstad i det romerske rige, og kaldte byen Konstantinopel nu Istanbul, og forblev en solid hovedstad i Byzantium, i tiden for Justinian efter romernes fald kæmpede de Arabiske imperialister om herredømmet i Anatolien, men blev fordrevet af tyrkerne fra Central Asien.

Tyrkernes udspring ledet af seltukerne førte til permanent bosættelse af Anatolien, hvor der i mellemtiden forblev flere etniske befolkninger. Seltukerne efterlod sig en rig kultur, hvor man bla. Kan nævne Mevlana den spirituelle leder af humanistisk filosofi sufismen. Stifteren af Mevlani de skrivende Dervisher i Konya.

Denne kulturelle udvikling kan både ses i Europa og Asien og Tyrkerne betragter dem selv således som Europæer og asiater, med deres 700 års historie har de ikke kun haft indflydelse men underlagt sig den vestlige kultur, men bestemt også præget den.

Tyrkiet er således bro mellem øst og vest og har en af de længste demokratiske sekulære forfatninger, med religion og politik adskilt i regionen. Tyrkisk Kultur og kunst har udviklet sig til en unik stil som Tyrkiet er kendt for i dag, blandet med østlige traditioner og med vestlig praksis.

Tyrkiske kunstnere har vist deres evner og kunnen gennem den tidligere arkitektur, musik, poesi, tekstiler, træ og metal udvikling, keramik, glas og juveler, Det Osmanniske Rige blev således center for islamisk kunst og kultur udvikling gennem dens mangfoldige og kulturelle fordele.

De tidligere år som republik er vidne til finere kunstarter som Klassisk musik, opera, teater, ballet til plastik udvikling såvel som litteratur og har medført sig en rig kulturel livsstil, med flere store kunstnere i Tyrkiet og i udlandet. Tyrkiet medvirker til flere internationale festivaler hvert år, med kunstnere fra hele verden. Tyrkisk film er begyndt at vokse og der forventes en stor international anerkendelse, samt ikke mindst har tyrkiske musikere fået stor anerkendelse i udlandet
 
Panel title
Antal besøg: 29376

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,32057905197144sekunder