Helena og Frederik - Facebook

Facebooks historie og udvikling


Manden bag facebook er Mark Elliot Zuckerberg. D. 14 maj 1984 kom han til verden i New York. Allerede i gymnasiet var han en flittig programmør. Imens han gik på Harvard University grundlagde han Facebook. Grunden var at de studerende ville kommunikere med hinanden. Kun få uger efter, havde hele skolen oprettet sig. Lidt efter lidt kunne andre skoler også få adgang fx. Standford University (Der hvor dem der skabte Goolgle gik Larry og Page) I 2004 fik alle Ivy League-universitetrne mulighed for at være en del af Facebook. I dag er sitet brugt mere af mere end 700 millioner aktive brugere. Og i 2010 kan man glæde sig over, at han er USA's yngste millionær. 

Derfor er Facebook blevet en pengemaskine. 


Facebook tjener deres penge på to måder. Selve opstarten og driften. Når der kører reklamer ude i siden, koster det penge for at blive vist. Den der invisterer mest i reklamer er bl.a. eBay, Blockbuster og Coca-cola. Og i 2007 fik de 240 millioner dollers. Microsoft købte 1.6 procent af Facebook, og derfor invisterede de alle de penge i Facebook. Og i 2008 har de modtaget omkring 300 millioner dollers i fondsmidler. Og om året i 2009 tjente de omkring 800 millioner dollers på et år. Som det er lige nu, har det en værdi på 11,5 milliader dollers. 

Facebook som virksomhed.


Facebook har et personale på omkring 1.700 medarbejdere. Deres hovedkontor ligger i Palo Alto og der udover har det 21 andre kontorer rundt omkring i landet. Da de har en indkomst på ca. 800 millioner dollers.

Lav din egen virksom ved ved hjælp af Facebook 


Facebook er en af de første sites, hvor du kan lave din helt egen applikation. De giver adgang til at lave en, præcis som du var medarbejder for dem. Og det betyder, at webudviklere har flere muligheder for at lave forretninger. Så dem som ønsker at investere i sådanne firmaer, har her nu en ny mulighed. 

Det kan facebook


Unge bruger mest Facebook til at chatte og debatte sammen. Finde ud af, hvem der er kærester og de nye bileder og alt det nye sladder. Og man kan sige det bruges meget. Ca. 1,7 milliarder fotos er uploaded af folk. 2.2 milliarder venner er tagged. Om ugen tilføjes der mere end 60 millioner billeder. Tænk på hvor mange der ligger billeder ind. Næste gang du selv ligger et ind, så tænk på, du er en af de 60 millioner. Det er lidt sjovt at tænke på.

Når der sker noget nyt som involverer en får man en applikation, så man kan tjekke det med det samme. Men det er langt fra det eneste man kan. Man kan faktisk starte sin egen virksomhed, hvis man sætter sig ind i det. Den mulighed har Facebook som det eneste site givet mulighed for. Man kan finde sine gamle klassekammerater og være social. Men man skal også passe på. Arbejdeskivere er begyndt at tjekke folks Facebook profiler, inden de ansætter folk. De kigger hvad de skriver, hvad deres holdninger er og hvad de er for nogle typer. Så husk at tænke før du skriver. 

Derfor er Facebook populær


I forhold til MySpace og Skype bruger man ikke "brugernavne" som ikke er ens eget. På Facebook optræder man ikke som nogle folk, men man hedder sit eget navn. Det deres politik - altså deres regler. Hvis man opretter sig med falsk navn, bliver man spærret. Og i følge en Peter Espersen fra mediebureauet OMD er det det der gør Facebook mere populært. At "det virker som mere virkelig mennesker".

CIA teorien. 


Der har været mange diskussioner om hvorvidt CIA har samarbejdet med Facebook. Spekulationen er opstået ved, at Accel Parners i 2004 invisterede 13 millioner dollars på Facebook. På det tidspunkt var Facebook ikke blevet så succesfuld. Folk siger, at Accel Parners arbejder "hemmeligt" sammen CIA. 
Men hvorfor kommer det bag på folk? Det er da totalt oplagt, at hvis der er et sted, man skal finde oplysninger om personer, er Facebook den mest relevante side. De kan jo gå ind og se ALT som folk har lagt ind. Når de har betalt den store pengesum, må de kunne se alt. Også det folk normalvis har slettet. Det har måske også gjort det lidt nemmere for CIA, at de kan finde personer hurtigere. 

De 9 Facebook-typer

· Fra hverdagenstrummerum: Dem der skriver i deres status, hvad de laver netop nu

· Se mit spændende liv: Dem, der bruger statusen til at brande sig selv og fortælle om fede ferier og vilde projekter
· De politiske statements: Her bruges statusfeltet til at markere holdninger og politiske ståsted.
· Den nostalgiske jagt på fortiden: For folk, der mest diskuterer fortiden i deres statusopdateringer.
· Hjælp mig videre: For folk, der gerne vil have tips til gode spisesteder osv.
· Den lommefilosofiske: Det er personer, der skriver små opdateringer á la dem, der er bag på Gajol-æskerne.
· Den kommercielle: Bruges af folk, som gerne vil promovere sig selv fagligt, økonomisk eller virksomhedsmæssigt.
· Den selvironiske selviscenesættelse: Folk, der på Bridget Jones-agtig skriver om sine egne fejl og mangler.
· Ingen statusopdateringer: For de mere private typer, og også for de generte. 

Derfor ændrede Facebook verden 


Facebook har jo gjort det sociale netværk bedre. Man kan nemmere holde kontakten med andre, og måske også stifte nye bekendtskaber? Ikke kun det, andre små virksomheder. Der er så meget! CIA, det er jo et perfekt sted for dem, at finde de oplysninger, eller bare politiet. Derfor ændrede det verden.
 
Panel title

© 2018 fh

Antal besøg: 540

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,48959398269653sekunder