Fishing - Bombarda fiskeri
Bombarda fiskeri

Bombardaflåddet kaster fantastisk godt, og det yder ikke så stor vandmodstand, når det trækkes ind. Man har altså langt bedre føling med agnen, end man har med et bobleflåd.Bombardaflåd fås flydende, intermediate, langsomt synkende og hurtigt synkende – og i forskellige kastevægte. Bombardaflåd der vejer 10, 15 eller 20 gram er passende til Put & Take fiskeri.

Intermediate betyder at flåddet svæver frit i vandet, men i realiteten er det blot meget langsomt synkende. De klare flåd er oftest intermediate.

Det er en stor fordel, at man kan vælge flåd der passer til fiskesituationen. Man vælger flåd afhængig af om man vil fiske dybt, højt, tungt eller let.Bombarda til gummidyr

og jighaler

Traditionelt benyttes Bombardaflåddet til flue, men man kan få mange andre gode efterligninger af søens fødedyr. De fleste er lavet af samme bløde materiale som jighaler, og de fås ligeledes med indbygget duft og smag.

Nogle gummidyr og jighaler er flydende. Så monteres et splithagl ca. 20 cm foran krogen, tilpasset i størrelse så det synker ganske langsomt. Nogle gummidyr er støbt omkring en krog medens andre skal agnes på en krog, og her er det en fordel at benytte en enkeltkrog med stort kroggab. Krogen monteres bedst som vist i fotoserien.

Til dette fiskeri, hvor der fiskes relativt langsomt, er det en fordel med gummidyr, der har smag og duft.


Sådan agnes jighalen:

Efter et stykke tids fiskeri vil jighalen glide ned i krogbøjningen. Den går ikke rigtigt i vandet, og det er noget vanskeligere at kroge fiskene.Brug uni-knuden. Med denne knude stikker line-stumpen nemlig lige fremefter. Klip den, så den er 4 - 5 mm lang. Linestumpen fungerer som modhager.
Jighalen agnes så både krogøje og knude ligger inde i jigkroppen. Med denne metode glider jighalen ikke så let ned i krogbøjningen.


 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 4222

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,38424706459045sekunder