Klikkertræning - med ponyen Dixie - Løfte ben

At løfte ben er en forholdsvis let øvelse. 

Jeg udnyttede at Dixie en dag løftede sit ben, (shaping) men hvis man skal lære sin hest at løfte ben er det lettest at tage en pisk og kilde den let bag benet, og dermed vil hesten løfte benet, eller svagt vise at den er ved at gøre det. Der klikker man. Man gør det samme igen, og klikker hver gang hesten viser tegn til at den vil løfte ben. Langsomt forsøger man at vente længere og længere tid, og hesten vil af sig selv prøve at løfte benet lidt mere, eller i lidt længere tid. 
Når hesten forstår systemet, kan du sætte en kommando på, enten med stemmen eller med hånden. Gør det samtidig med at du får den til at løfte benet med pisken. Når du har gjort det tilstrækkelig mange gange, vil hesten forstå kommandoen, og du kan nu udelukkende bruge den.

Virker det ikke? 

Hvis hesten ikke løfter benet når du kilder den med pisken, kan du prøve at løfte benet ligesom når du renser hove. Du klikker ligeså snart hesten løfter benet. Det bliver du ved med, og efterhånden skal du prøve at røre mindre og mindre. Klik endelig hvis hesten bare viser en lille reaktion på at den vil løfte benet. 
Det er en anden måde at lære hesten det på.

Dette kan være en øvelse der er rigtig let for nogle, og for andre tager den meget lang tid. 

4f9404fbb9f6322042012.jpg   
Dixie løfter ben.

4f94057abf54e22042012.jpg

 
Panel title

© 2018 frejaogdixie

Antal besøg: 2330

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,66114592552185sekunder