Klikkertræning - med ponyen Dixie - Ligge ned
Efter at have lært Dixie at ligge ned, er jeg rigtig mange gange blevet spurgt hvordan jeg har lært hende det. Nu vil jeg fortælle hvad jeg har gjort, og det skal siges at hesten kan lære det på mange andre måder, og at denne måde ikke er en garanti at lære hesten det på, for alle. 
Egentlig var jeg gået i gang med at lære Dixie at ligge ned, ved først at lære hende at neje. Derfra ville jeg gerne kunne "vælte" hende, men jeg indså at det måske var en for svær udfordring, og ikke den måde jeg havde lyst til at lære Dixie det på. 

Derfor vaskede jeg hende en varm sommerdag, lod hende traske rundt på ridebanen. (Det skal siges, Dixie plejede ikke at rulle sig, selvom hun var blevet vasket) En dag rullede hun sig dog alligevel, og jeg skyndte mig at klikke - og give hende en godbid. Det forstod hun selvfølgelig ikke i starten, men dagen efter gjorde jeg det samme, og Dixie rullede sig igen. Endnu engang var jeg hurtig til at klikke, og give godbid mens Dixie lå ned. 

Nogle dage senere gjorde jeg det samme, og denne gang gjorde Dixie det to gange. Jeg klikkede - og gav godbid. 

Jeg ventede lidt tid med at forsøge igen, men noget tid senere gentog jeg samme fremgangsmåde - denne gang rullede hun sig tre gange. 

Jeg begyndte at sætte en kommando på. "Læg dig" sagde jeg når jeg kunne se at hun skulle til at lægge sig ned. Efterhånden som jeg havde gentaget den kommando når hun var ved at lægge sig ned, forstod hun det. 
Så var det bare et spørgsmål om øvelse. 

I dag kan hun sagtens ligge ned, og jeg er rigtig glad for at være nået dertil med hende. Jeg synes dette er en meget mild måde at lære hesten det på, da jeg ikke på nogle måder "presser" hende ned. Blot ved at sige en stemmekommando, lægger hun sig, og det synes jeg er rigtig rart! 

507c37bba5cb315102012.jpg

507c37ce68b3115102012.jpg

507c37ee237fb15102012.jpg
 
Panel title

© 2018 frejaogdixie

Antal besøg: 2318

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,5551769733429sekunder