Fysio - Diskusprolaps lænd
Caspar Frausing
Ålekistevej 166
2720 Vanløse
Tlf +45 206 206 94
E-Mail: caspar@casparf.dk

Diskusprolaps i lænden


Hvis du har en diskusprolaps i lænden kan du have
smerter, sovende fornemmelser eller følelsesløshed
i benene. Du kan have svært ved at styre dine ben,
svært ved at gå på tæer eller hæle eller du kan have
lokale smerter i ryggen. Det er ikke alle symptomer
der optræder på samme tid, men oftest et par stykker
af dem samtidigt.

Hvis du har diskusprolaps er det meget normalt at
dine smerter er kraftige om morgenen og efter nogle
timer og ved lidt gåen rundt, aftager de. Smerterne
bliver som regel også forværret hvis du sidder på en
stol eller løfter ting.

Mellem ryghvirvlerne sidder der en geleagtig masse med en hård kant som beskytter ryggen mod for hårde stød. Hvis den hårde kan går i stykker, vil massen blive trykket ud og dermed skabe et pres på nervevævet.

I forbindelse med behandling af diskusprolaps er det vigtigt at forstå at processen tager tid. Det første der skal ske er at lette trykket på nerverne, for hvis der kommer tryk på nerverne i for lang tid, kan det forsage skader der ikke er til at genoprette. Når prolapsen er sket kan man billedligt forestille sig at der kommer en hudafskrabning på nerverne i lænden. Hver gang dit symptombillede forøges, pilles der hul på denne hudafskrabning og den skal derefter hele på ny. Derfor tager processen tid! Når symptomerne langsomt letter, er det tid til at genoptræne muskulaturen i området, så den bliver stærk og kan forhindre at problemet kommer tilbage.

Samtidig med behandlingen er det vigtigt at få kortlagt hvorfor der er kommet en diskusprolaps. Din kropslige situation bliver grundigt analyseret og sammen finder vi ud af hvilke tiltag du skal gøre for at det ikke opstår igen.

Mange diskusprolaps patienter har en dysfunktion i underekstremiteterne der kan være direkte årsag til prolapsen. Derfor kan det være relevant med såler der kan sørge for en optimal afvikling af din gang, så mere her.

 
Panel title

© 2020 fysio

Antal besøg: 7580

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.14488101005554sekunder