Tillykke! Du har fundet vores hjemmeside - Vores oplevelser
July
16
2011

Vel hjemme igen

Den kvikke læser har nok erfaret, at teksterne om vores oplevelser, er flyttet om til siderne med billeder.

Nu er vi hjemme igen. De sidste dage har det knebet med adgang til Internet - eller sagt på denne måde: I Los Angeles var der gratis Internet; men det fungerede meget usikkert og ofte så dårligt, at vi opgav at opdatere.

July
8
2011

San Francisco til Carmel

Onsdag startede med en speciel oplevelse. Vi sad med morgenmaden på Lefty O'Doul's Restaurant nær hotellet. Pludselig vrimler det med tv-folk, der skal interviewe ejeren. Og det hele vises LIVE på de skærme, der er på enhver amerikansk restaurant.
Årsag: Restauranten ligger nabo til et galleri, hvor der dagen før blev stjålet en skitse udført af Picasso.
I løbet af eftermiddagen fandt man ud af, at restaurantens overvågningskameraer, havde filmet tyven, så han nu var fanget.
En sådan hændelse giver arbejde til et hav af lokale tv-stationer, og de kom på skift i gaden hele dagen.
Skitsens værdi: ca. $200.000.

Vi har lige set, at JP har bragt nyheden om tyveriet.
Vi kan bekræfte, at JPs oplysninger er ukorrekte, idet vi har nyhederne fra 1. hånd. Det gælder såvel placeringen af overvågningskameraet (galleriet havde intet overvågningskamera, og værdien af skitsen) We were there.
Vi vil dog ikke anfægte, mandens alder på ca. 30 år. Dette er sandsynligt. 

Ellers var der onsdag delvist dømt shopping. Der er mange spændende forretninger i S.F.
Dagens sluttede med baseball på AT&T Park, som er SF Giants hjemmebane.
Efter en spændende kamp, hvor vi 2 gange var bagud med 2 point, hev vi sejren i hus efter 12. inning.

Torsdag kørte vi sydpå, og vi lader billederne tale for sig selv. Bemærk dog lige bøffen på sidste billede.

July
6
2011

Yosemite/San Francisco

Det var planen, at vi 1. juli skulle køre 1. del, ca. 650 km, af de små 1.000 km, der er mellem Bryce Canyon og Yosemite Nationalpark; men dagen gik over al forventning. Flere af de små veje viste sig at være ret gode, og med ca. 10 km mellem bilerne, så vi valgte at styre derudaf og tage hele strækket på en gang. Ca. kl. 21.00 tjekkede vi ind på hotellet.

Det var en god beslutning, da der overalt i Yosemite nationalparken er kø. Det tog knap ½ time bare at komme gennem billetlugen, selv om vi havde billet i forvejen.

Vi havde en forventning om at se store træer, så det startede vi med. Kørte til Maribosa Grove og koblede os på en ranger, der kunne fortælle rigtig mange ting om træerne og deres måde at overleve varme, sne/is og brande på.

På grund af mangel på tid, valgte vi resten fra. Træerne var turens hovedformål, så det var ok.


San Francisco.

Og så er der billeder fra 1. del af San Francisco. 

S.F. er en spændende by, hvor vi sagtens kan bruge mange dage. Vi har været lidt rundt at kigge i dag.

I morgen skal der shoppes lidt, og så slutter vi dagen med baseball på Giants hjemmebane.

July
1
2011

Bryce Canyon

I skal lige have dette med fra Bryce Canyon.
Bryce Canyon er meget mindre og meget forskellig fra Grand Canyon. Her sker erotionen hele tiden. Materialet er meget porøst, og da der er frostgrader over halvdelen af året, så er denne vekselvirkning mellem frost om natten og plusgrader om dagen, sammen med vand, den største kilde til nedbrydningen.

Som det fremgår af billederne, så ligner det hele kunstværker. Vi følte også, at vi hele tiden kunne genkende figurer rundt omkring os.
Vejret var med os. Høj sol og næsten ingen skyer. Det er lidt koldere her - i omegnen af 26 gr. om dagen og 20 om aftenen.

Sidst på aftenen tog vi til et lille lokalt rodeo show. Der var en del, der havde noget at træne med.

I morgen kører vi mod Yosemite Nationalpark, og da vi ikke ved, hvor vi skal overnatte undervejs (og dermed ikke ved om vi har Internet), så kan det være, I har ro for os et par dage.

Til eftertanke:
Amerikanerne værner om deres værdier. Ikke en eneste gang har vi set en amerikaner smide affald andre steder end i "trash"-beholderne. Alle steder, vi har været, har der været som blæst for affald.

June
30
2011

Grand Canyon

Fra Las Vegas gik turen østover mod Grand Canyon.
Første stop er Hoover Dam, som ligger lige på grænsen mellem Nevada og Arizona. Det er en hel industri i sig selv, når turisterne strømmer til for at gå en tur her. Stort parkeringshus og diverse Visitor Centre med cafeteria og arrangerede ture.
Selvfølgelig er det lidt imponerende. Se også tekster under nogle af billederne.

I Tusayan, som ligger ca. 11 km syd for selve nationalparken, lå det hotel, vi skulle bo på. Der er også mulighed for at bo i selve nationalparken; men det er til nogle helt andre priser, og så det er faktisk lidt praktisk at bo udenfor, hvor vi var nabo til lufthavnen, hvorfra helikopterne holder til.
Det var nemlig et af vores mål - en tur over Grand Canyon i helikopter. Vi havde valgt en lidt længere tur, hvor vi også kom ud i den østlige ende, og havde frit udsyn til Colorado River. Det kan næsten ikke beskrives - det skal opleves.
Efter flyveturen, og lidt frokost tog vi så shuttlebussen tilbage til nationalparken for at se sceneriet fra "kanten". 
Der går en del shuttlebusser rundt langs kanten, så muligheden for at se dette 5 mill. år gamle fænomen fra mange vinkler blev udnyttet. Specielt lysets skiften hen over dagen, har stor betydning for farvernes spil.
Som det sikkert kan ses af billederne, var der lidt varmedis denne dag. Lidt ærgerligt, da det ikke giver billederne mulighed for at vise naturskønheden fra den bedste vinkel. Det var heldigvis flottere i virkeligheden.

DET SKAL OPLEVES!!!

Mange indtryk rigere pakkede vi så sammen onsdag morgen for at køre til Bryce Canyon.

June
27
2011

Las Vegas

Ja så er vi kommet godt herover. Det var en lang flyvetur, som startede i Hamborg med en byge. Her er der heldigvis solgaranti.
Las Vegas er en underlig by. Bygget midt i ørkenen til fest og ballade. Vi ved godt der er en hostorie omkring dens start; men som det er i dag, så drejer det sig om hoteller, kasinoer og shopping. Og den ene "larmer" mere end den anden for at gøre opmærksom på sig selv.
Vi har fået et godt værelse på dette store hotel. I går hentede vi lejebilen, og var ude i den amerikanske trafik for første gang - til et af de store outlet.
Las Vegas er, set med turistøjne koncentreret om The Strip; en hovedgade på ca. 10 km med alle former for underholdning langs begge sider, og tæt trafik i 4-5 vognbaner i hver retning.
Nogle hoteller arrangerer underholdning lige ud til vejen (gratis for alle). I aften så vi for eksempel sirener og pirater i kamp med vandsprøjt og flammer til den store guldmedalje - og til sidst sank piraternes skib.
Et andet sted kommer en vulkan i udbrud til tonerne af spektakulær musik.
Shopping: Flere steder findes shopping strøg; flere hundrede meter overdækket med fast tag, hvorpå der er simuleret en flot blå himmel med små hvide skyer. Det virker meget realistisk. På strøget ved The Venetian er desuden lavet en ca. 200 meter lang "Canal Grande", med gondoler og syngende gondolstyrere. Rigtig flot.

Nok for nu. Mandag morgen, når danskerne er omkring aftens maden, tager vi videre til Grand Canyon.

 
Panel title

© 2018 g92

Antal besøg: 1291

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,39885997772217sekunder