GALAPAGOS - Dyrenes verden - Historie & oprindelse

Galapagos øerne er som så mange andre øer opstået ved hjælp af naturens stærke kræfter, og deriblandt hører vulkanbrud indenunder det.
G4dac7c4cd92fb18042011.jpgalapagos øerne opstod nemlig ved et undersøisk vulkansk aktivitet/ hot spot, og øerne er stadig et af de steder i verden, hvor der stadig kommer få vulkanudbrud.
På Galapagos' vestlige øer er der flere store vulkaner end den østlige side, og det skyldtes Nazca-pladen, hvor Galapagos ligger på, bevæger sig mod øst mod den sydamerikanske plade, og derfor vil de aktive vulkaner på den vestlige del dannes pga. hot-spottet under den sydamerikanske plade, mens så de gamle udslukte vulkaner findes på den østlige del. 
Dyrene på øen er fremkommet ved Galapagos øernes’ udviklingsproces og øens egen isolering, som så siden har tilført flere dyr til øen, hvilket er grunden til, der findes så mange specielle dyr på denne ø, som f.eks.: kæmpehavskildpadden, fuglene og leguanerne.
Det gør det også muligt for en hel masse forskellige varierede og unikke dyr, at leve på Galapagos, da der både kommer kold strøm fra syd og varm strøm fra vest og så mødes omkring Galapagos-øerne.
Det var jo som sagt europæeren Tomás de Berlanga, der opdagede øen da hans skib en dag gik ude af kurs, men siden da har det bare været et lille opholdssted for pirater o. lign. indtil 1835 blev ramt, for da kom Charles Darwin på sin jordomrejse om ”Arternes oprindelse”, og på øen fandt han en masse brugelig viden.
4dac7bde382a318042011.jpg

 
Panel title

© 2018 galapagos

Antal besøg: 161

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,78163695335388sekunder