Galapagos - Darwins finker på Galapagos
 

I 1835 ankom Charles Darwin til Galápagos og beskrev det som en ”forhave til helvede”. Der var vulkanklipper og der var kvælende varmt. Efter et par dage fik han øjnene op for et udsædvanlig dyre- og planteliv. Han så både elefantskildpadderne, havleguan og specielle små fugle. Dyrene fandtes ikke andre steder i verden.

Elefantskildpadde  =40800921.jpg?size=thumb

 

Da han rejste rundt på Galápagos øerne fandt han mange finker. Der er 13 arter på Galápagos, der findes en mere art på den nærliggende ø Cocos island. De er delt op i 3 grupper(arten på Cocos-pladen er i en gruppe for sig selv): Genus Geospiza, som er mest jord og kaktus finker. Genus Camarhynchus, som er mest træ finker. Gerthidea Olivacea, hvor de mest findes i skovene. Der er arter som tilhører de forskellige arter som bl.a. Large ground finch(Geospiza magnirostris) og The Woodpecker finch(Camarhynchus pallidus).

 

Finkerne vakte hans interesse. Det vidste sig nemlig at finkerne havde mange fælles trak, men de var også tilpasset til øen de levede på. Nogle havde næb, som var tilpasset at skulle knække nødder og nogle til at fange insekter med. Han begyndte at betragte liv som noget, der udviklede sig. Han forstillede sig at der kun havde været en finke art som derefter havde bosat sig forskellige steder og havde tilpasset sig til deres område.

 

                                                        Darwinfinker250.jpg

 
Panel title
Antal besøg: 145

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,57960295677185sekunder