galleri_neckelmann - fysiske sygdomme

Psykisk syg, fysisk syg ?

Psykisk syg er der mange sider på nettet med hvor man kan få hjælp og forståelse  men .

Fysisk syg  kan man ikke finde hjælpe sider, hvor man kan få hjælp og forståelse. Så hvis nogle der ude på nette ved om nogle sider så ville jeg blive glad.

 

Udtalser for hverdagen hvor ondt det gør når ingen forstår en ingen gang dem som sider med ens sager hverken på hospital eller offentlige kontorer. Eller Andre mennesker .

Man møder fordømmelse Feks. Er du sikker på du er så syg ???? Det der er problemet er jo at ingen kan mærke den konstante smerte man har fra man vågner til man sover igen.

Hvis man nogen sinde skulle vågne op og være smerte fri så er man død og kommet i HIMLEN .

 

De fleste sygdomme er vel egentlig skjulte...... med mindre man ligefrem er pakket ind i gips og gazebind..... .... mange " gemmer " nok deres sygdom , når man er blandt andre.... måske derfor andre ikke forstår man er syg.... surprised.gif)

 

Utalser fra forskellig kroniske syge mennesker :

 

1) jeg har 2 skjulte og tendens til nummer 3 skjulte.. Ikke særlig sjovt.. Men har lært at leve med det igennem Men viser det helst ikke for så bliver man bedømt.

2) Rigtig mange sygdomme er jo skjulte.... Har selv en sygdom/skade som er det og det er vanskeligt nogen gange!!

3) Har to styks som jeg stadig prøver at lære at leve med. Det er blevet nemmere, men er ikke i mål endnu.

4) jeg har tre af slagsen, alle sammen arvelige desværre angry.gif folk synes bare jeg er fyldt med dårlige undskyldninger, når jeg påstår der er ting jeg ikke kan på grund af dem i idræt fx. Det er irriterende folk ikke kan følge mig angry.gif

5) 2 af slagsen - den ene er så en medfødt fejl tror lægerne..

Jeg må indrømme at er nok stadigvæk chokeret... men når jeg så tænker tilbage så kan jeg godt se at der har været skjulte sygdomme i familien...

6)jeg har en , eller hvis allergi gælder så er den med også ;)

7) Skjult eller skjult ++ skjult er den jo ikke, folk tror bare jeg er underlig ;P dog er det blevet meget bedre med alderen ;)

Svar:

jeg synes du rammer hovedet på sømmet. Man gør jo lige præcis alt for at skjule at man er syg, når man er ude blandt andre mennesker. Og det bider nok sig selv i halen, for hvordan skulle de så kunne se det?

Der burde være en form for balance, så man kan være tryg ved at være åben omkring det og ikke fremstå som en klynker. Men jeg tror faktisk ikke vi har den mellemstation.

8) jeg siger da gerne hvad min er, jeg har lært og leve med det, dog er mit ikke et så slemt eksempel som så mange andre. jeg har tourette, i den form der hedder ufrivillige bevægelser og så helt ned i at jeg blinker en del med øjene, lidt ala Uffe holm ..

 

9)Har sukkersyge, sclerose og en udiagnosticeret adhd...alle usynlige udover når jeg bliver rigtig dårlig.. Og ja, også pension her og den er blevet forklaret til folk en del gange.. Og de er ikke særlig forstående oven ens citation ;o (

10) Jeg er lige blevet diagnoseret med ADHD minus de negative sider... Ja tag den...

Ellers har jeg 3 skulte fysiske sygdomme...

Plus der er snak om jeg måske har tiltrukket mig den frygtet psoriasis gigt... angry.gif

11) Jeg har sclerose og det er ikke noget folk kan se på mig.

Jeg har oplevet at min omgangskreds, som ved jeg har sygdommen, nogle gange har svært ved at forholde sig til noget de ikke kan se. Heldigvis er de fleste ikke blege for at behandle mig som et helt normalt menneske og så spørge hvis der er noget de er i tvivl om, men reaktionerne kan svinge fra at jeg bliver pakket ind i vat og pyldret om, til at jeg bliver kaldt doven eller vanskelig.

Noget af det underligste er dog de folk, der liiige skal fortælle om at de har læst om/kender en/kender en som kender en, der har sclerose og som har det meget dårligt og nogle gange endda er selvmordstruet. Det er ikke fordi at jeg lever i selvbenægtelse, og jeg har heller ikke noget imod at diskutere det værst mulige, men man skulle tro at folk havde nok pli til at forstå at det er et emne man skal komme ind på stille og rolig, så jeg lige kan nå at forberede mig mentalt, istedet for at lade det falde som lyn fra en klar himmel under søndagsmiddagen.

En anden ting, der er virkelig irriterende når man har en sygdom som sclerose er alle de velmenende råd. Jeg har ikke noget imod at folk fortæller mig om alle de ting de har hørt der skulle helbrede sygdommen, slet ikke, og jeg synes da det er spændende at undersøge og diskutere nye behandlingsmåder.

Det der er irriterende er når de insisterer på at man skal gøre som de siger, selvom man på den pænest mulige måde har sagt "nej tak, ellers tak". Jeg ved de gør det i den bedste mening, men har jeg 3-4 gange sagt at det desværre ikke er noget for mig, så skal man altså lade det ligge, for ellers bliver jeg altså muggen. ;)

Det blev til lidt brok, men jeg er altså ikke så vanskelig. Folk skal bare udvise en lille smule omtanke og så endelig spørge hvis de er i tvivl om noget. smiley.gif

det er jo en klassiker den, du fortæller der... Jeg tænker på de velmenende råd, som man er et skarn, hvis man ikke følger.

Kom til at tænke på denne her:

 

 

Smertepatientens Jantelov

Du er ikke rigtig syg, hvis du har det godt indimellem

Du har ikke rigtig ondt, hvis du viser for mange tegn på livsglæde

Du er ikke rigtig syg, hvis du ikke er taknemmelig for andres interesse for din sygdom

Du har ikke rigtig ondt, hvis du afviser andres gode råd

Du er ikke rigtig syg, hvis du ikke prøver alle tænkelige behandlingsformer du bliver foreslået

Du har ikke rigtig ondt, hvis du afviser andres tilbud om at gøre noget for dig

Du er ikke rigtig syg, hvis du er skeptisk, tvivlende og kritisk overfor det etablerede behandlersystem

Du er ikke rigtig syg, hvis medicinen ikke virker

Du er ikke rigtig syg, hvis du glemmer at være syg på den måde, andre forventer at du er syg på¨

Du har ikke rigtig ondt, hvis du viser, at du nogen gange kan være ovenpå

Du er ikke syg nok, hvis du ikke bliver i din sygerolle, så man ved, hvor man har dig

 

 

 

Har brugt livsnettet meget før i tiden men grundet nogle folk der inde der skabte dårlig stemning valgte jeg at gå igen. Har dog stadig kontakt med nogle folk der fra så lidt godt har siden dog bragt med sig smiley.gif

Tak for link. Den kendte jeg ikke i forvejen. smiley.gif

Jeg tror generelt at mere folkeoplysning omkring usynlige sygdomme ville kunne hjælpe på det. Min erfaring er at mange af de løftede øjenbryn skyldes ren uvidenhed, især hvis en person godt kan gøre noget en dag, men ikke den næste, eller udføre en aktivitet, men ikke i for lang tid, så kan det nemt komme til at ligne hypokondri, dårlig kondi eller snyd.

 

Jeg har også en skjult sygdom borset fra jeg halter lidt ind imellem (perioder dagligt)..... Men folk kan jo ikke se hvor ondt jeg har konstant og hvor meget jeg kæmper hver eneste dag. Mine kollegaer har i hvert fald ikke alle lige meget forståelse mere. FEKS "Kan det dog blive ved at gøre ondt, det er jo så længe siden" bliver jeg næsten dagligt mødt med...

Min "sygdom" er en knæskade fra maj 2010 og de kan slet ikke forstå jeg efter min 3. operation i november stadig er delvis sygemeldt surprised.gif(

Bliver mødt med mange forskellige kommentarer og det gør bare så ondt og de ved slet ikke hvor dårlig samvittighed og føelse af hypokondor (staves?) man får af dette angry.gif

 

 

Jeg er også med, har diagnosen MCS (duft og kemikalieoverfølsomhed), hvilket i sig selv er ret irriterende, da man ligesom ikke kan forhindre, at andre mennesker vasker tøj i parfumerede produkter, bader og smører sig ind i parfumerede produkter, ryger, bruger brændeovn osv, men for lige at komme lidt flødeskum på desserten, så har jeg også mange forskellige allergier, som allergi overfor husstøvmider, mange krydderier, skaldyr, citrusfrugter, flere metaller, gummi og mange af de underlige ting der tilsættes sæbe, shampoo og cremer (og sikkert en masse andet).

 

Ja sådan er livet for rigtige mange mennesker inklusiv mig selv.

Altid være gjort mistænklig, umenneskelig og misforstået .

 

 

 
Panel title

© 2019 Copyright

Antal besøg: 238046

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,69073390960693sekunder
Seneste Nyheder
Charlottes galleri
kvindebilleder
Abstrakt Malerier
baby malerier