Girl Goes Global - Kenya

Helloooo Kenya - gi' mig nu bare en taxa

Den sikreste – og nemmeste – måde at komme fra Jomo Kenyatta lufthavnen og ind downtown er taxa. Det kan godt være, at de kører liiiidt stærkere og lidt vildere, end du er vant til. Og dog.. har man kørt med taxa i Kbh, så er man vist vant til det meste. Så længe du undgår pirattaxaerne og vælger en med et taxaskilt på taget, er der ingen grund til at være nervøs for hverken røveri, kidnapning eller andet. Det er fuldstændigt sikkert - også midt om natten, som var det tidspunkt, vi ankom. Jeg havde dog allerede paraderne lidt oppe, da vi blev shanghajet af en mystisk såkaldt taxachauffør, så snart vi tog det første skridt ud af ankomsthallen, og ført et stykke bag parkeringspladsen til et meget mørkt område. Var overbevist om, at nu blev vi da sikkert bagbundet og røvet, men det viste sig, at den flinke og meget reelle chauffør var blevet nødt til at parkere lidt længere væk pga. trængsel ved holdepladsen. Fair nok.

Hvordan får jeg fat i en taxa?
Du kan godt på forhånd ringe til et registreret taxaselskab (f.eks. Jimcab eller Jatco), som mange rejsebøger anbefaler. Men det er der slet ingen grund til, for så snart du er kommet udenfor i lufthavnen, vil der holde masser af taxaer og vente på dig. Mit indtryk af chaufførerne var, at de er meget aggressive i forhold til at skaffe kunder, og du kan derfor godt forberede dig på, at der kommer en del hen til dig og vil have dig til at køre med dem. Det virker umiddelbart lidt skræmmende for en ung, hvid kvinde som jeg, der på forhånd havde alle mulige skrækscenarier i baghovedet, men den store mængde af ivrige taxachauffører kan rent faktisk være en kæmpe fordel. Det giver dig nemlig mulighed for at takke nej til en al for høj pris, når du ved, at der står 10 andre chauffører klar.

Prut, prut og prut endnu mere!
De kenyanske taxachauffører har ry for at tage overpris, og som uvidende turist, der endnu ikke har valutakursen på rygraden, kan man nemt være tilbøjelig til at acceptere en pris, som umiddelbart virker fair. Og det er dumt. Faktisk er det bare med at finde den indre forhandler frem og prutte om prisen. De fleste chauffører forlanger KSh 1.500 (ca. 100 kr.) for at køre dig fra lufthavnen og indtil byen, men du burde kunne komme ned på KSh 1.000. Det gjorde vi, selvom chaufføren ikke lige frem jublede over fortjenesten. Turen tager ca. 40 minutter, men husk at afsætte længere tid i myldretiden, hvor det kan være totalt kaos. 
 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 83

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,1757659912109sekunder