Bobak Håndarbejde og - Vejledninger
Seneste Nyheder
Punge
Nålepuder
Blødt Legetøj
Sy Galleri
Strik og Hækle Galleri
frihed
Hurtigt tæppe

Hurtigt tæppe

Tætvævet tæppe i bomuld med pon pon'er i hjørnerne.

Det hænder, at man kan købe et stort stykke strikket eller vævet stykke stof til ikke ret mange penge.
Læg det op på symaskinen og sy en kant omkring eller som her - den hurtige løsning - sy en mellemstor pon pon i hvert hjørne. Disse pon pon'er er købte, men kunne lige så godt have været hjemmelavet.
Lækkert og nemt. God gaveide.
Bøjlebetræk

Bøjlebetræk

Gammel bøjle med hæklet betræk.
Her i fastmasker for at opnå tætheden, så bøjlen ikke ses gennem garnet.
Slå luftmasker op og mål strimlen rundt om bøjlen. Pas på med ikke at hækle for bredt, da det færdige stykke giver sig lidt.
Hækl indtil stykket måler samme længde som bøjlen. Luk af.
Træk bøjlekrogen igennem på midten og sy sammen på undersiden af bøjlen. Sy med samme garn, der er brugt til hæklingen.
Kan pyntes i et utal af varianter. Blomster, broderi på mindten eller hele bøjlen. Sløjfer osv.
Her er syet 3 små filtkugler på midten af bøjlen.
God fornøjelse.
Hætter til marmeladeglas

Hætter til marmeladeglas

Billedet er hentet fra nettet. Rigtig sød ide, men jeg har desværre ikke opskriften. Jeg håber på, at den trænede hækler kan genneskue især, hvordan man får hæklet kanten ned omkring glaslåget.
Det er i hvert fald hæklet i fastmasker.
<3
For sjov

For sjov

Vejledning til denne bil..........
Jeg tror, at den enkleste vej er:

Bare gå i gang.

Billedet er hentet fra nettet med stor tak.
Gammel knap i nye klæder

Gammel knap i nye klæder

Begyndelsen.

Disse billeder er lånt fra nettet med stor tak.
Desværre ikke mine egne. Men glæder mig til at afprøve det en dag.
Undervejs

Undervejs

Knappens frakke undervejs
Knap med frakke

Knap med frakke

Knappen næsten færdig
Hama Perler

Hama Perler

Hama Perler efter en tur i varm ovn. Se næste vejledning, som i øvrigt ikke er min egen.
Hama Perler

Hama Perler

Læg bagepapir på en bageplade. Klip papiret til, så det kun dækker pladens plane flade, så vipper det ikke så meget. Fordel perlerne over hele pladen. Sørg for luft imellem hver perle, da de ellers vil smelte sammen .
Tænd ovnen på over/undervarme 220 grader. Varmluft vil få perlerne til at flyve omkring. Sæt perler i ovnen i ca. 2 min. Hold øje med perlerne igennem ovndøre, så de ikke smelter for meget.
Så er perlerne smeltet og hullet i midten blevet meget større. Løft bagepapiret af pladen og lad perlerne køle et lille øjeblik, da de ellers vil klæbe sammen. Nu er de klar til brug.
Elefant

Elefant

Sy direkte på f.eks. en ny gulvklud - men direkte efter motivet på billedet.

Billedet er lånt med tak fra nettet og således ikke mit eget.
Syet bille

Syet bille

Se på billedet og sy direkte efter mønsteret.

Billedet er hentet fra nettet med tak! og således ikke mit eget.
Flere kurve

Flere kurve

Disse farvestrålende kurve er ikke lavet af undertegnet, men det er sådan et skønt syn, at jeg må dele det.

Vejledning findes lidt længere nede.

En udfordring

En udfordring

Mest for sjov, men er du virkelig, virkelig hook på at strikke og hækle, så kan dette billede måske være inspiration.


God fornøjelse
Kurve i polyreb med plastik

Kurve i polyreb med plastik

Kurv

Kurv

Den blev da helt flot.
Lille kurv

Lille kurv

Lille kurv eller skål.
Hvid kurv

Hvid kurv

Bunden er nu færdig og der begyndes at lægge op til siden.
Kurv eller skål af plastikposer

Kurv eller skål af plastikposer

Polyreb eller som her ganske almindelig hvid tøjsnor, ca. 10 meter til denne forholdsvise flade skål.

Klip plastikposer op i strimler på ca. 2 cm. Vælg posernes farve med omhu. Her er brugt hvid og posen fra H&M, hvor den er sort-hvid. Vikl strimlerne om snoren og sæt en knappenål i, når strimlen ender. Fortsæt med en overlapning med ny strimmel.
Når du har ca. en meter - sådan kan jeg bedst styre det - begynder du at sno eller dreje snoren med strimlerne.
Sy dem nu sammen på symaskine med store zig zag sting. Det er muligt at du en gang imellem skal sy frem og tilbage for at snoren sidder ordentlig fast. Jeg valgte at sy med hvid tråd, men kunne også have syet med en kontrastfarve.
Vend snoren, når du ønsker at skålens bund ikke skal være større i omkreds. Arbejd nu op så skålen får højde.

God fornøjelse.
Hyggelige stofposer

Hyggelige stofposer

Ja, hyggelige stofposer, her med søde frøer. Poserne kan bruges til et utal af ting.
Opbevaring af sko, strømper, snavset undertøj på rejser, frugtposer til børnehaven, legetøj, håndarbejde og meget andet. Du bestemmer.

- Klip et langt stykke stof i passende størrelse.
- Zig zag stykket hele vejen rundt.
- Læg alle fire sider en cm op og sy med lige sting.
- Fold stykket og sy sammen.
- Vil du dekorere poserne med f.eks. pyntebånd som på disse poser, er det en god ide, at sy båndet på inden du syer posen sammen. På denne måde får du kantbåndets ender ind i posen.
- Fold kanten for oven, så der bliver en løbegang, hvor du med en sikkerhedsnål fører en snor gennem. F.eks. anoraksnor, men det kan lige så vel være en flot snor, som du har flettet.
- Poserne her er pyntet yderligere med en stofblomst med knap.

God fornøjelse.
Hæklet mobiloplader-pose

Hæklet mobiloplader-pose

- Slå x antal luftmasker op. I dette tilfælde 45 masker. Hækl med stangmasker eller fastmasker; det er en smagssag, til stykket måler ca. 15cm eller den højde, som du nu ønsker.
- Inden der lukkes af, kan du med luftmasker hækle en tungekant, som det ses på billedet. Det kunne evt. også være med en anden farve.
- Luk nu af.
- Fold stykket og sy posen sammen med kastesting.
- Hækl en rem i passende længde og bredde og sy den herefter på posen.
- Hæft ender og posen er færdig.
- Der kan f.eks. hækles blomster, som syes på posen. Også det er en smagssag.

Posen kan også hænges på knagerækken, hvor den er god som beholder for nøgler, lygter, rene karklude mm. Du bestemmer selv størrelsen og anvendelsen.

God fornøjelse
Nålepung med filtsider

Nålepung med filtsider

Vejledning kommer snarest
Stofpunge med knaphul

Stofpunge med knaphul

Vejledning kommer senere
Filtet tasker

Filtet tasker

Se også taskerne under fanen med strikkede og hæklede produkter.Strikkede tasker i ren uldgarn. Her med hæklede uldblomster.

Det er vigtigt, at garnet er 100% uld og det ikke er behandlet for krymp i vask. Spørg evt. i garnbutikken. Til disse to tasker er brugt ca. 3 nøgler garn af 50 gram.

Taskerne er strikket med retmasker i én lang bane, som herefter foldes og syes sammen i siderne. Her er slået 70 masker op på pinde 7Hvis du vil have tasken til at måle ca. 35 masker i bredden (ca. 30cm), slår du dobbelt så mange op, som du mener, vil passe i bredden. Altså ca. 70 masker. Strik en bane ca. dobbelt så lang, som du vil have stykket skal være efter filtningen. Husk at have garn til overs til skulderrem.Når stykket måler den ønskede længde, lukkes af og hæftes ender. Fold nu stykket og sy sammen i siderne.

Strik en dobbelt så lang skulderrem som ønsket og sy den evt. på inden vask. De to ovenstående tasker har jeg syet remmen fast efter filtning, men det er en smagssag og gør ikke den store forskel. Er remmen syet på inden filtningen vil den være mere en helhed af tasken.Vaskes herefter i vaskemaskinen på 40 til 60 grader, så den filtes og bliver mere tæt. Des højere varme, des mere krymper den. Der er forskellige vejledninger til, hvordan resultatet bliver bedst. Nogen har en tennisbold med i vasken, andre bare almindeligt vasketøj og andre igen kun tasken. Selv har jeg vasket mine tasker sammen med vasketøj i sammen nuancer. Jeg vasker på 40 grader. Synes jeg, at tasken skal krympe mere enten i størrelse eller i tætheden, vasker jeg den en gang mere på lidt højere grader.

Når vasken er færdig kommer det mest spændende øjeblik i processen. Hvordan ser den ud? Hver gang en lige stor oplevelse. Det er utroligt som et relativt let stykke håndarbejde kan begejstre igen og igen. Men ud kommer tasken og skal strækkes og trækkes i ønsket form, mens den er våd. Der er ikke meget at komme efter, når tasken er tør.

Lad tasken tørre, når den ser ud, som du vil have den.Lille filtet taske i æblegrøn med lilla striber.

Der blev slået 50 masker op og strikket ret på alle pinde ca. 60cm. De sidste 8 pinde tog jeg 2 masker ind i hver side og sluttede med at have 18 masker tilbage. Resultatet blev ikke særlig kønt, men efter en tur i vaskemaskinen på 40 grader, så tasken således ud. Remmen blev syet på inden vasken.Den petrolgrønne er strikket på rundpind med retmasker, som gør at den er blevet glatstrikket. Den er brugt pindestørrelse 4. Havde jeg ønsket det rillede look, skulle jag have vendt vrangen ud af.

Bunden er hæklet rund, indtil den passede i diameter til tasken. Herefter syet på med kastesting i samme garn. Skulderremmen, som er strikket, blev syet på inden behandlingen i vaskemaskinen. Tasken blev tørret med krøllet avispapir indeni for at bevare den runde facon.

Der er syet lædersnor i som lukning over den lille knap.Den råhvide flade taske har hæklet skulderrem, syet på efter filtning.Den grå lille taske er strikket i ultrafint uldgarn og filtet/vasket på 30 grader, da jeg var bange for, at den ikke kunne tåle vaskemaskinens behandling. Men det gik fint og den blev tæt og ensartet som de andre.Taskerne kan selvfølgelig dekoreres med alt fra strikkede blomster, hjerter og borter. Det er en smagssag. Dekorationerne kan syes på eller påhæftes med lille sikkerhedsnål. Det vigtigste, synes jeg, ved filtning er tålmodigheden og en åben indstilling til, at resultatet varierer fra gang til gang. Det er umuligt at forudse, hvordan garnet tager imod varmegraderne eller hvis der er strikket i en særlig facon. Som nævnt skal og kan tasken strækkes i et vist omfang, men der er naturligvis grænser. Der er kun én vej. Øv dig.Mindre taske i stærk pink med klap ned foran samt lille rund knap for at lukke tasken. Den er rigtig frisk og forstærker en glad dag.Stærk æblegrøn, mindre taske strikket på rundpind nummer 6. Bunden er samlet og syet sammen. For oven er hæklet en kant med huller til at trække rem igennem. Remmen og blomsterne er hæklet og syet på inden filtningen.

 
Panel title

© 2019 Copyright

Antal besøg: 132147

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,1821091175079sekunder