www.håndterapi.dk - Forside

 

4f46119a2218d23022012.jpgJeg hedder Kirsten C. Pedersen, er uddannet ergoterapeut i 1981 og har siden 1985 interesseret mig for og arbejdet med håndpatienter. Jeg har løbende fulgt med og uddannet mig via kurser, workshops og litteratur. Indtil 28.2.2005 har jeg arbejdet med patienter, som har været udsat for håndskader. Nu arbejder jeg i et privat firma med rådgivning og vejledning om produkter til behandling af håndkirurgiske patienter, samt underviser ved forskellige kurser i håndterapi og skinnefremstilling.

 

Jeg har valgt at oprette denne hjemmeside, for at dele min viden med andre terapeuter, som har med håndterapeutiske patienter at gøre. Samtidig er det min tanke, at andre terapeuter kan supplere siden med informationer, ideer, oplæg, tanker og spørgsmål. Altså en side som alle kan give input til. Dette er en side hvor tanken er non-profit, jeg sælger ikke noget fra denne side, og det skal ikke koste noget at benytte siden. Ej heller betaler jeg for input til siden. Altså alt er gratis, og kan anvendes efter lyst og evne. Ved de enkelte sider vil der dog være gjort opmærksom på, hvis der er forholdsregler som skal iagttages forud anvendelse.

 

Håndterapi bliver i Danmark udført primært af ergoterapeuter. Ergoterapeuter har faglig baggrund og uddannelse til, at arbejde med personer som har skader eller sygdomme i hænder. Den faglige kompetence består af en viden om anatomi, fysiologi, sygdomslære, helingsprocesser, samt af hvordan træningsprogram og behandlingsprogrammer skal opbygges. At arbejde med håndpatienter kræver et meget tæt samarbejde med læger (ortopædkirurger, reumatologer og plastikkirurger), fysioterapeuter og plejepersonale. Herudover kræver det at terapeuten har empati, indsigt i psykologiske mekanismer og pædagogiske evner.

 

Ergoterapeuter uddannes på Skoler for Ergoterapeuter som er underlagt Undervisningsministeriet. Ergoterapeutuddannelsen er en videregående sundhedsuddannelse, der giver ret til titlen professionsbachelor i ergoterapi. Uddannelsen varer 3 1/2 år og veksler mellem teori og praksis. Man kan få SU under hele uddannelsen. Uddannelsen giver adgang til videreuddannelse på kandidat og masterniveau. Som afslutning på endt uddannelse modtager man Sundhedsstyrelsens autorisation (på lige fod med læger og fysioterapeuter).

 

OBS Siderne her er mest beregnet på professionelle, så hvis du ikke er en sådan, kan det være, at siderne her ikke er læsbare for dig.

 

Skemaer og artikler ligger læsbare i Adobe Reader format, har du ikke programmet, kan du downloade det gratis på

http://www.adobe.dk/products/acrobat/readstep2.html   

 
Panel title

© 2018 grafiker

Antal besøg: 10233

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,54064106941223sekunder