GREENS MINDE - Artikler 2
Naestvedfan.dk - 03. august 2006
SAGT OG SKREVET EFTER MINDEKAMPEN
Der er sagt og skrevet mange fine ord om mindekampen og ikke mindst kampens hovedperson, Rasmus Green, i dagens aviser. Herunder er samlet en række citater fra torsdagens udgaver af Sjællandske, B.T og Ekstra Bladet....

 "Det har været en helt igennem rørende aften. Ikke mindst at så mange mennesker synes, at Rasmus er lige så dejlig, som jeg synes."
Lise Buus, Rasmus' kæreste, til Ekstra Bladet

 "Det er virkelig flot, jeg er rørt over det store fremmøde, og den opbakning vi har fået fra alle."
Morten Andersson, Rasmus' ven og medarrangør af mindekampen, til Sjællandske

 "Det har været utroligt hårdt, men dette arrangement og denne kamp er en rigtig flot gestus over for Rasmus og familien. Det er så stort med den massive opbakning vi har fået."
Oliver Dandanell, Rasmus' lillebror, til Sjællandske

 "Rasmus ville være glad for det. Jeg er sikker på han sidder deroppe på første række og klapper i hænderne."
Karsten Jensen, Næstveds anfører, til Sjællandske

 "Det er meget flot, og vi er rigtig glade for, at der er dukket så mange mennesker op."
Lucas Dandanell, Rasmus' lillebror, til Sjællandske

 "Det har været et smukt arrangement. Det værste var helt klart at se to af mine sønner på banen, men at den tredje manglede."
Benthe Dandanell, Rasmus' mor, til Ekstra Bladet

 "Han var på alle måder et fint menneske."
René Henriksen, tidligere holdkammerat fra AB, til B.T.

 "Han var godheden selv."
Jan Hoffmann, tidligere holdkammerat fra AB, til B.T.

 "På den ene side er det selvfølgelig trist, men på den anden side står jeg med en dejlig følelse af at have været med til at gøre en lille forskel for familien."
Brian Steen Nielsen, tidligere holdkammerat fra AB, til Sjællandske

 "Rasmus var alletiders ven og hjalp mig utrolig meget i de tre-fire år vi spillede sammen... Jeg aflyste min ferie i Egypten for at vise min madfølelse for de efterladte."
Mohamed Zidan, tidligere holdkammerat fra AB, til Ekstra Bladet

Af Tim Østerlund Toftegaaard

---

Naestvedboldklub.dk - 02. august 2006
3.400 TIL MINDEKAMP I NÆSTVED
Rasmus Greens mindekamp samlede onsdag aften 3.382 tilskuere på Næstved Stadion, og torsdag kl. 20.00 slutter auktionen på Næstved Boldklubs hjemmeside, der også støtter de efterladte

Foran 3.382 tilskuere spillede Brøndbys Superligahold, Næstveds 1. divisionshold og tidligere holdkammerater fra AB og Ølstykke, der blandt andet dannede hold med Rasmus Greens tre brødre, onsdag aften mindekamp for den afdøde Næstved-spiller.

De mange spillere og tilskuere kan se tilbage på en mindeværdig mindekamp, der naturligvis blev indledt med et minuts stilhed med tankerne rettet mod Rasmus Green. Det var en meget følelsesladet stund, hvor man havde kunne høre en knappenål falde på jorden.

Alle tre hold kom meget passende på måltavlen i den tv-transmitterede mindekamp, hvor Brøndbys Superligahold i 1. halvleg mødte det udvalgte hold og i 2. halvleg spillede mod Næstveds nyoprykkede 1. divisionshold.

Peguero Jean Philippe, der fik debut i Brøndby-trøjen, scorede én gang i hver halvleg og misbrugte tilmed et straffespark på Næstveds målmand Lasse Sørensen. For det udvalgte hold udlignede Mohamed Zidan til 1-1 i 1. halvleg, der sluttede 2-1 til Brøndby på et mål af Kim Christensen.

I første minut af 2. halvleg, hvor Næstved havde afløst det udvalgte hold, nettede Brøndby til 3-1, men kort før tid scorede hjemmeholdets Rune Lind kampens flotteste mål, da han flugtede Brian Rasmussen indlæg i nettet bag Brøndby-målmanden Casper Ankergren.

Alle indtægterne fra mindekampen, herunder også overskuddet i stadionkioskerne og beløbet fra indsamlingsbøsserne på stadion tilfalder de efterladte, der i forbindelse med mindekampen havde skrevet en tale, som blev læst op af stadionspeaker Flemming Jay umiddelbart før kampstart.

Selv om mindekampen nu er et overstået kapitel er der fortsat mulighed for at støtte Rasmus Greens kæreste og lille søn, der f.eks. får hele beløbet på den såkaldte Rasmus Green-konto, som Næstved Boldklub har oprettet hos klubbens hovedsponsor DiBa. Næstved Boldklub beder om, at alle, der sætter penge ind på kontoen, der har nummer 6060-0997930, skriver navn og adresse i kommentarfeltet.

På Næstved Boldklubs hjemmeside er der også oprettet en auktion, hvor fodboldelskere kan slå to fluer med et smæk. Gøre et godt køb – der kan blandt andet bydes på attraktive fodboldartikler – og samtidig støtte Rasmus Greens kæreste og lille søn, som får al indtjeningen fra auktionen, der slutter torsdag den 3. august kl. 20.00.

Der er også mulighed for at støtte de efterladte ved at sende en sms med beskeden RASMUS til 1277 (10 kroner pr. besked) eller ved at ringe på 90 50 00 50 (4,80 kroner + alm. takst). Personer, som vælger den løsning, er med i lodtrækningen om to billetter til Danmarks hjemmekampe i efteråret.

Af Jesper Hallgren

---

Greens minde - 02. august 2006
HILSEN FRA LISE & MAGNUS
Greensminde.dk har modtaget nedenstående hilsen fra Lise - Rasmus' kæreste - på dagen, hvor mindekampen spilles på Næstved Stadion

 "Jeg vil gerne sige tusinde tak til alle de mennesker, der har bakket op om mig og Magnus. Det er helt overvældende at se, hvor stort et indtryk Rasmus har efterladt og hvor mange mennesker, der har trådt til for at hjælpe."

 "Jeg er stolt af Rasmus og ved, at han ville være meget stolt og taknemmelig for al den opmærksomhed og støtte, som bliver vist Magnus og mig. Det bliver en svær dag i dag, men jeg ser det som en fin lejlighed for alle til at samles og mindes Rasmus."

Magnus Buus Dandanell (2½ år) & Lise Buus (27 år)

Af Lise Buus

---

Naestvedboldklub.dk - 29. juli 2006
INGEN NY 7'ER I NÆSTVED
Alle spillerne i Næstved Boldklubs 1. holdstrup har fået tildelt sit rygnummer for den kommende sæson, og der er ingen, som har fået nummer 7, der var afdøde Rasmus Greens nummer

Med kun få udskiftninger i spillertruppen i sommerpausen er der heller ikke tale om mange ”nummer-ændringer” blandt spillerne hos ”de grønne”, der som bekendt har sit eget faste nummer.

De foreløbig 20 spillere i Næstveds 1. holdstrup rummer til og med nummer 21, som fortsat tilhører brasilianske Gauchinho. Eneste nummer, som i det interval ikke er i brug er nummer 7, der i den forgange sæson tilhørte afdøde Rasmus Green.

- Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at der ikke er nogen med nummer 7. I respekt og ære for Rasmus har vi besluttet at låse dette nummer, forklarer Næstved Boldklubs sportschef, Per Andersen.

Til gengæld er der i den kommende sæson nyt navn bag nummer 5, 10, 14 og 16, som i den forgangne sæson tilhørte Michael Jørgensen, Martin Petersen, Glenn D. Christensen og Dennis Nielsen.

Tre af de fire er ikke længere at finde i 1. holdstruppen, der dog heldigvis fortsat tæller Glenn D. Christensen. Som den eneste af de ”gamle” spillere har han blot skiftet nummer, og han har i stedet for nummer 14 overtaget Martin Petersens rolle som Næstveds 10’er.

Ny med nummer 14 er i stedet nyankomne Emil Schouw, mens de to andre nye Næstved-spillere, Anders Fosgaard og Mathias Tauber, i den kommende sæson vil bære henholdsvis trøje nummer 5 og trøje nummer 16.

Samtlige spillere i Næstveds 1. holdstrup skulle efter planen have været iklædt den grønne trøje i dag, torsdag, der var planlagt til den store fotodag. Den er dog blevet udsat, og først i slutningen af juli eller i starten af august kan vi præsentere friske portrætbilleder og et nyt holdbillede på hjemmesiden, der naturligvis er blevet opdateret med de nye numre.

Til gengæld ligger det fast, at Næstved-spillerne trækker i kamptøjet søndag eftermiddag, hvor Flemming Christensens tropper gæster Odense for at møde sidste sæsons DM-bronzevindere fra OB i den sidste træningskamp inden sæsonpremieren mod FC Fredericia søndag den 30. juli kl. 15.00 på Næstved Stadion.

Af Jesper Hallgren

---

Naestvedfan.dk - 16. juli 2006
SPILLERFORENINGEN OPFORDRER TIL STØTTE
Spillerforeningen har oprettet en konto til støtte for Rasmus Greens efterladte kæreste, Lise

Rasmus og Lise havde planlagt deres bryllup til august, men Rasmus' pludselige død efterlader Lise i en meget svær økonomisk situation.

 "Jeg vil gerne opfordre alle fodboldspillere til at donere et beløb, de finder passende. Derudover vil et beløb fra de enkelte truppers bødekasse også gøre stor gavn til formålet," siger formand Thomas Lindrup til foreningens hjemmeside.

Lise slås lige nu med stive arveregler for at kunne blive boende i sin lejlighed. Lise mangler samtidig tre år af sit studie for at blive færdig og skal altså forsørge sig selv og sit barn uden en ordentlig indkomst. Værst af alt er selvfølgelig det afsavn, både Lise og Magnus lider i fraværet af Rasmus.

 "Ingen ved hvornår ulykken slår ned, som det er sket for Rasmus' familie. Rasmus' død er en helt ekstraordinær situation, der har sat hele Lises eksistensgrundlag over styr. Nu må vi vise, at vi i sådan en situation kan skabe en mental og økonomisk ballast til de, der har mest brug for det," siger Thomas Lindrup.

Spillerforeningens konto til støtte for Rasmus Greens efterladte er: Danske Bank reg. nr. 3001 konto nr. 3001659073. Donationer kan foretages med navn eller anonymt.

Næstved Boldklub har også oprettet en konto: DiBa reg. nr. 6060 konto nr. 0997930. Klubben beder om, at alle sætter der penge ind på kontoen også skriver navn og adresse i kommentarfeltet.

Af Tim Østerlund Toftegaard

---

Forza - 14. juli 2006
ZIDAN OG LØVENKRANDS TIL MINDEKAMP I NÆSTVED
Næstved IF arrangerer mindekamp til ære for afdøde Rasmus Green, der døde d. 12. juni under træning. Brøndby og Mohamed Zidan kommer, og Peter Løvenkrands forsøger

Onsdag d. 2. august kl. 19 lægger Næstved Stadion græstæppe til en mindekamp til ære for Næstved-spilleren Rasmus Green, der døde under træning d. 12. juni, få dage efter at oprykningen til Viasat Sport Divisionen var blevet sikret.

Brøndby IF har indvilliget i at spille en kamp, hvor første halvleg bliver mod et udvalgt hold af tidligere spillere fra AB og Ølstykke, mens anden halvleg bliver mod Næstved IF, Rasmus' sidste holdkammerater. På det udvalgte hold spiller bl.a. René Henriksen, Brian Steen Nielsen og boldkunstneren Mohammad Zidan, der har fået fri fra den tyske storklub Werder Bremen.

På trods af at Bundesligaen starter umiddelbart efter mindekampen, har Zidan fået fri, da han som Rasmus Greens tidligere holdkammerat er dybt berørt af det uforstålige og tragisk dødsfald. Endvidere arbejder både Peter Løvenkrands og Martin Albrechtsen på at få lov til at komme hjem fra henholdsvis Schalke 04 og West Bromwich, men det er endnu uafklaret hvorvidt det kan lade sig gøre.

- Der har været en kolosal velvilje blandt de tidligere holdkammerater til at vise Rasmus denne sidste respekt. Han var en særlig person, der altid gav sig tid til fans, sponsorer og andre med interesse for de klubber han spillede i. Det har været medvirkende til den store opbakning, der er til denne kamp, oplyser Jakob Mørkeberg og Morten Andersson, der er tidligere holdkammerater, og som i samarbejde med Næstved-træner Flemming Christensen har taget initiativ til denne kamp.

Alle indtægter fra kampen går til de efterladte, der oveni i tabet af Rasmus Green også er havnet i økonomiske problemer, da Rasmus desværre stod som ejer af den lejlighed som det ugifte par og deres søn boede i.

Endvidere udbetales der ingen forsikringspenge, da forsikringsselskabet bag Rasmus' ulykkesforsikring har afvist at hans dødsfald var en ulykke i juridisk forstand.

Af Kim Lundahl Michelsen

---

Naestvedfan.dk - 12. juli 2006
ÅRETS SPILLER: RASMUS GREEN PÅ 3. PLADSEN
Det er i dag en måned siden, at Rasmus Green på tragisk vis faldt død om under træningen med Næstveds divisionshold. Rasmus fik kun 11 kampe i den grønne trøje, men nåede i den grad at gøre en forskel. Han er stemt ind på 3. pladsen i afstemningen om "Årets spiller 2005/06".


At Rasmus Green var en gevinst for Næstveds divisionshold ses tydeligt på Sjællandskes rangliste over sidste sæson. Her har midtbanespilleren opnået det højeste snit af alle. 8,71 (målt efter 13 skalaen) lyder det på, og det er der ingen af hans kollegaer der overgår.

Det var - som bekendt - en alvorlig skade i efteråret 2005, der var skyld i, at Rasmus kun nåede de 11 kampe for Næstved. Skaden satte ham ud af spillet i otte måneder, men han fik fightet sig tilbage på banen og var med til at sikre oprykningen til 1. division i forårets sidste kampe.

Rasmus kom, så og sejrede - og han vil altid have en fast plads i vores hjerter... slutteligt et citat fra Henning Fristeds mindeord i Sjællandske den 14. juni:

 "Men én ting er jeg sikker på. Hvis der findes en fodboldbane i Himlen, så er Rasmus Green anfører på Vorherres udvalgte hold."

Af Tim Østerlund Toftegaard

---


15. juni 2006

BRØNDBY IF PÅ BESØG I NÆSTVED
Onsdag den 2. august spiller Næstved og Brøndby en kamp til ære for og minde om Rasmus Green

Onsdag den 2. august kl. 19.00 spiller Superligamandskabet fra Brøndby IF på Næstved Stadion mod Næstveds nyoprykkede 1. divisionshold. Kampen spilles til ære for og minde om Rasmus Green, som desværre døde alt for tidligt mandag den 12. juni 2006.

Kampen er kommet i stand via Næstveds træner Flemming Christensen, og Brøndby IF har velvilligt stiller deres mandskab til rådighed uden beregning. Rasmus Green har spillet for Brøndby IF som ungdomsspiller.

Det er allerede nu muligt at købe billetter til mindekampen for den populære Næstved-spiller Rasmus Green, som døde under træningen 12. juni.

Mindekampen spilles på Næstved Stadion onsdag den 2. august kl. 19.00, hvor der bliver mulighed for at se Brøndbys Superligahold og en række af Rasmus Greens tidligere holdkammerater som formentlig blandt andre Mohamed Zidan, som prøver at få fri til kampen af sin tyske klub Werder Bremen.

Tidligere holdkammerater fra AB og Ølstykke danner således et udvalgt hold, og spiller – ligesom Næstveds nyoprykkede 1. divisionshold – en halvleg mod det stjernespækkede Superligahold fra Brøndby, hvor Rasmus Green spillede som ungdomsspiller.

Alle stiller gratis op til mindekampen, hvor alle indtægter går til Rasmus Greens kæreste og søn. Billetprisen er 60 kroner pr. person, og billetter kan købes via sj-billetten.dk eller på telefon 72 45 11 00.

Til mindekampen vil der være indsamlingsbøsser på stadion, hvor der således vil være mulighed for at give lidt ekstra til de efterladte, der naturligvis også får hele overskuddet fra alt salg under kampen.

Af Lars Juul Jensen/Jesper Hallgren

---

14. juni 2006
RASMUS VAR ET FORBILLEDE
Venner og fans var chokerede, da de modtog nyheden om Rasmus Greens død på fodboldbanen

Da den 26-årige Næstved-spiller Rasmus Green pludselig faldt om på maven til træning mandag aften, spredte sorgen sig lynhurtigt. Først til hans holdkammerater, som chokerede stod i den hede sommeraften og var øjenvidner til det pludselige dødsfald i den ene halvdel af bane 2. Så til hans kommende kone, som blev kaldt til Næstved Sygehus for at se ham en sidste gang. Og der gik kun kort tid, inden resten af klubben, hans mange tilhængere, og også hans tidligere holdkammerater fik den næsten ubærlige besked.

Med Rasmus Greens død, er det som, at der ingen retfærdighed er til. WBA-spilleren Martin Albrectsen var i seks år både holdkammerat og ven med Rasmus Green i AB, og han beskriver ham som den, der både passede bedre på sig selv og var i bedre form end andre.

"Hvor vi andre fik nogle øl, så rørte han ikke noget. Han rørte meget sjældent alkohol, og var meget seriøs med alt, hvad han gjorde. Når vi havde løbetræning, løb han altid fra os andre. Han kunne løbe rigtig langt uden at blive træt," siger en tydeligvis meget berørt Martin Albrechtsen, som fik den tragiske besked kort tid efter dødsfaldet mandag aften.

"Vi spillede sammen, siden vi var 13 år. Vi er samme årgang og har samme baggrund, så det er meget uhyggeligt," siger den tidligere holdkammerat, som især sender tanker til Rasmus Greens kæreste og parrets søn Magnus.

Familien spillede en enorm rolle i den afdøde spillers liv, og han havde da også luftet tanken om, at han ville skære lidt ned på fodbolden for at koncentrere sig mere om familielivet og sin uddannelse. Faktisk gik formanden i Næstved Boldklub og ventede på, at han i løbet af denne uge ville beslutte sig for enten at give holdet et år mere i 1. division eller i stedet spille fodbold på et mindre tidskrævende plan af hensyn til familien.

Men han nåede aldrig at sige sin beslutning højt i klubben. Her har tragedien ramt så hårdt, at fanklubben i går kravlede op på Næstved Hallernes tag og rykkede de blafrende vimpler ned på halvt for at udtrykke deres sorg, ligesom de lagde flere hundrede blomster og klubbens flag ud på den bane, hvor Rasmus Green faldt om. For Næstved var Rasmus Green nemlig ikke bare en intelligent midtbanespiller. Han var også et forbillede.

"Han var en kolossal populær spiller publikum og blandt fans. Han var i en periode skadet, men alligevel deltog han i alle arrangementer hernede i Næstved, selvom han boede i Gentofte. Derfor havde han en meget høj stjerne i publikums bevidsthed. Han var en af de helt store," siger klubbens formand Klaus Eusebius Jakobsen, som også peger på, at han var et forbillede for de yngre spillere på holdet.

"Han havde valgt at sige, at fodbold var ikke alt her i livet, så derfor var han startet på en uddannelse. Det er vigtigt, for mange unge spillere kan have en falsk tro om, at hele livet kun handler om fodbold, og så kan de miste nogle meget vigtige år. Jeg satte ham utrolig højt," siger formanden, som ligesom andre beskriver ham som et utrolig sympatisk menneske med en lidt underspillet humor.

Af Karin Schmidt Heurlin

 
Panel title

© 2018 greensminde

Antal besøg: 14232

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,54901885986328sekunder