Guldalderen og Romantikken - Grundtvig
 

Fulde navn: Nikolaj Frederik Severin Grundtvig.
Grundtvigs mor hed Cathrine Marie Grundtvig og faderen hed Johan Grundtvig. Grundtvig havde tre brødre - Otto, Jacob og Niels og så havde han en søster ved navn Ulrikke.
Grundtvig var født i Udby på Sydsjælland i 1783. Hele hans familie var af præsteslægt og derfor også hans far.
Grundtvig læste mærkeligt nok også til præst. Som ung mand flyttede han til Kronprinsessegade i København. Hans læsning påvirkede nye tanker vedrørende fornuften, og en ny og mere rigtig måde at se på, men disse tanker skulle vise sig at ændre sig i løbet af hans liv.
Som ung mand blev han ansat på en herregård der så ved Egeløkke på Langeland. Husets frue hed Constance Leth og Grundtvig gik hen og blev vanvittigt forelsket i hende. Men Constance var gift og derfor udviklede Grundtvigs forelskelse sig til en ulykkelig forelskelse.
De nye følelser der blev fremkaldt af den ulykkelige forelskelse fik den poetiske og romantiske mand frem i Grundtvig, og snart havde han startet sin egen forfattervirksomhed.

grundtvig.jpg
Årene gik og Grundtvigs far var nu blevet så gammel, at han ikke kunne klare sine præstegerninger mere. Derfor ville familien gerne have Grundtvig hjem så han kunne arbejde der som hjælpepræst. Men Grundtvig var så skudt i København at han helst ikke ville rejse, dog holdt han den prøveprædiken, han skulle for at kunne blive ansat som præst.
Grundtvigs prædiken blev en provokerende prædiken der stødte mange af de præster, der var tilhængere af fornuften og de rationalistiske tanker.

 
Panel title

© 2018 guldalder

Antal besøg: 64

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,76679301261902sekunder