Guldalderen og Romantikken - Københavns geografi

København er Danmarks hovedstad og ligger i det nordøstlige Sjælland (som er en Ø).

Landskabet mod vest er forholdsvis jævnt. Mod nord er jorden puklet og ujævn. Men de centrale dele af Storkøbenhavn er forholdshiv fladt bulede bakker    

 

Landskabet i Storkøbenhavn er mod vest en forholdsvis jævn. Mod nord er landskabet kuperet med vekslende leret og sandet moræne, hvoraf betydelige dele ligger mere end 50 m.o.h.; højest er Maglebjerg (91 m) i Rude Skov. De høje partier veksler med dalstrøg som fx fra Bagsværd Sø til Klampenborg og fra Furesøen til Vedbæk; de er udformet af smeltevand i slutningen af sidste istid.

 

4fba28890fad021052012.png

 

 

4fba2892cee7021052012.png

 

Store veje og motorveje går igennem København. De kører over Øresundsbroen og gør det nemt at pendle mellem Sverige og Danmark. Det medfører at mange unge danskere flytter til Sverige, fordi huslejen er lav, men arbejder så i København.  Byen skal passe på ikke at blive helt forurenet af alt den CO2 udledning der foregår, og faktisk er 80 % af færdslen i bymidten nu til fods. Desuden cykler 37 % til og fra arbejde. Til forskel fra andre danske byer, kan man sejle rundt med en båd i Københavns kanaler. Der findes noget der hedder havnebussen, som man kan transporteres rundt med, det er en let og forholdsvis billig måde at komme fra a til b. S-toge, metroer og busser kan man transporteres rundt med i hele København. S-togene går direkte ud til Københavns lufthavn, Kastrup, og gør det også nemt for rejsende at komme til byen.

 

4fba28c3bfac421052012.png

 

København ligger i den vestligste del af Danmark og er Danmarks hovedstad. Det meste af befolkningen er samlet her, faktisk bor over i/6 af Danmarks befolkning her.

Øresundsområdet er det område i København hvor udviklingen er størst. Der bygges ny bygninger og arbejdspladser opføres overalt til at den nye arbejdskraft. Mange unge flytter til København, da arbejdsmulighederne er højere her. Universiteter, skole og børnehaver findes overalt i København.

Mange seværdigheder findes i København og gør også byen til et turiststed. Den Lille Havfrue, Vor Frue Kirke, Runde Tårn, Børsen, Amalienborg, Operaen, Det Kongelige Teater og meget mere, men også de moderne og nye bygninger er spændende at se på.

København er inddelt i 18 kommuner og 2 regioner som også ses på billedet:

4fba291c386e221052012.png

 

Street art:

København præges af de mange street artister som sprayer med graffiti og maler på vægge, tunneller og toge. Der findes mange forskellige måder at male med graffiti på, man kan male store professionelle graffiti tegninger, men man kan også skrive en masse grimme ting.
Street art bliver også brugt til territorieafmærkning for bander, så som Hells Angels og Black Cobra. Nogle mennesker er ansat til at fjerne graffitien, andre er ansat til at male den. Hvert år bruger staten mange millioner på at fjerne graffiti og andet street art. Hvis man bliver opdaget, kan bøden for at male med graffiti, kan hurtigt rende op i store beløb.

 
Panel title

© 2018 guldalder

Antal besøg: 76

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,49304795265198sekunder