Had - Diskrimination

Muslimer

En rapport fra EU's agentur fra 2009 afslører, at det bl.a. er muslimer, der bliver diskrimineret i samfundet. I Danmark er undersøgelsen dog begrænset til muslimer med tyrkisk og somalisk baggrund. Undersøgelsen viste, at 1 ud af 3 muslimer har været udsat for diskrimination i løbet af året. Diskriminationen startede på jobansøgninger, på barer og i butikker.
Unge muslimer mellem 16-24 år, som er flyttet til landet og ikke er blevet født i landet, oplever især diskriminationen.

Danmarks Radio lavede også en undersøgelse, hvor 43% af de udspurgte muslimer i Danmark har oplevet racisme. 23% havde svaret "sjældent" og 17% havde svaret "ofte eller meget ofte"
Hele 79% af muslimerne, der var med i undersøgelsen, havde ikke anmeldt diskriminationen, fordi de mente at "Ingenting vil ske eller ændre sig ved at anmelde det"

 

En anden form for diskrimination er, at nyhedsmedier altid fremhæver  de kriminelles baggrund og siger: "Den 22-årige pakistanske mand..." frem for bare at sige "Den 22-årige mand." Dette får invandrere til at virke mere kriminelle, da man ikke fremhæver, hvis det er en "indfødt" dansker.   

4ba1350d8201617032010.jpg

 

 

Jøder

Ifølge nazisterne, skulle alle mennesker hade jøderne. Nazisterne gav jøderne skylden for alt, hvad der var dårligt i Europa. Da nazisterne havde overtaget Tyskland, blev der lavet en del anti-jødiske love. Og derefter blev jødernes jobmuligheder og deres frihed begrænset meget.

 

Nazisterne havde overbevist tyskerne om, at ”udenlandske” jøder ikke burde være i landet. Derfor blev jøder, hvis forældre var født i udlandet, ”læsset af” ved grænsen. Da de anti-jødiske love blev lavet i Tyskland, var der en del uroligheder overalt i Tyskland, og en uge senere blev jødiske børn bortvist fra deres skoler.

 

Da nazisterne kom til Polen, blev 3 millioner jøder tvunget til at bære Davidsstjernen synligt på deres tøj. Det gjorde det nemmere for tyskerne at spotte en jøde. Nogle tyskere valgte ligefrem at sparke jøderne, og spytte på dem. Det var også i forbindelsen med de anti-jødiske love. I den besatte del af Polen, fik nazisterne tvunget jøderne til at bo i særlige ghettoer. De var spærret af ligesom et fængsel. Man kunne kun komme ud, hvis man havde tilladelse. Desuden var forholdene i ghettoerne så dårlige, at det var ganske normalt, at der lå døde mennesker rundt omkring.

 

I de dele af Tyskland, som nazisterne havde besat, satte man skilte op, hvor der bl.a. stod: ”Jøder er uønsket her i byen” Det var også i forbindelse med de anti-jødiske love. Nazisterne havde frataget dem deres rettigheder og deres frihed.4ba13552dbc0017032010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Davidsstjernen som alle jøder skulle bære under 2. Verdenskrig"

 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 12853

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30591702461243sekunder