Had - Historien bag hadet

Muslimer


Hadet til muslimer stammer helt tilbage fra korstogene, som begyndte i 1095, hvor de muslimske hedninge havde overfaldet de kristne pilgrimme.
Noget af det, der virkelig var med at at opbygge mistilliden og hadet til muslimer, skete den 11 sep. 2001 i USA. Det var den dag 19 muslimske terrorister kaprede 4 passagererfly, og derefter fløj to
af dem direkte ind i World Trade Center. Derfor forbinder mange i dag ordet terrorisme med muslimer.


Mohammed-krisen i 2005 bidrog også til hadet. Mange muslimer følte sig voldsomt provokerede over tegninger af deres profet. Og da der blev vist billeder i tv-et af muslimer, der brændte Dannebrog af, syntes mange danskere, at muslimerne overreagerede.

 

På den måde blev hadet gensidigt. Desuden er specielt Dansk Folkeparti kommet med mange negative udtalelser omkring islam og har ført flere anti-muslimske kampagner.


 4ba1dab91b73918032010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Angrebet på World Trade Center"

 

 

 

 

 

Jøder

 

Jødehadet var ikke bare noget, der pludselig opstod under 2. verdenskrig, som mange måske tror. Jødehadet har faktisk rødder langt tilbage i tiden. I middelalderen eksisterede der f.eks. flere jødeghettoer i Europa, og jøder var også udelukkede fra flere erhverv. Nogle blev derfor pengeudlånere, men det gjorde blot hadet endnu stærkere, da dem, der skyldte dem penge, så hadede dem endnu mere. Op gennem tiden er jøderne også blevet beskyldt for mange vanvittige ting, f.eks. Jesu korsfæstelse, at myrde kristne børn ved cermonier men også for at være dem som startede pesten.

 

Bl.a. skrev Martin Luther i 1543 følgende: "Jøder er giftige bitre orme, der holder os kristne fanger i vort eget land. De håner os og spytter på os, fordi vi arbejder og tillader dem at være dovne herremænd, der ejer os og vores ejendele. Derved bliver  de vores herrer, og vi deres tjenere. Jødernes huse og synagoger burde ødelægges, og de burde drives ud af Tyskland for evigt".

 

Omkring 1900 opstod et mere "videnskabeligt" jødehad baseret på race frem for religion. Man mente, at jøderne var ondskabsfulde undermennesker, der ikke kunne måle sig med de blåøjede, blonde arier. Man kan se i bogen "En frygtelig ugerning" der foregår i 1907, at danske skolebørn ligefrem bliver undervist i denne racetankegang om, at jøder er undermennesker. Efter Tysklands nederlag i 1. Verdenskrig blussede jødehadet for alvor op.

 

Man gav jøderne en del af skylden for nederlaget, og da Hitler proklamerede, at jøderne var skyld i Tysklands ulykke, samlede han nationen imod jøden som den fælles fjende. Da Hitler kontrollerede medierne, bestemte han også, hvilket billede man fik af jøderne, da man kun så det negative i jøder i de bøger, der blev skrevet, film der blev vist og tegneserier, der blev tegnet.  Alt dette jødehad kulminerede altså i Holocaust, udslettelsen af 6 millioner jøder.4ba131663d7c817032010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Martin Luther"

 

 
Panel title

© 2019 Copyright

Antal besøg: 13078

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34930396080017sekunder