Haesum - Mellem templer og vulkaner
- En rejsedagbog med rygsæksoplevelser fra Thailand til Indonesien.

4e6ce2a91db3a11092011.jpg

Dag 1  Onsdag den 18/2 1998

Vækkeuret ringede 5.30 og de to blege, rejselystne danskere væltede ud af sengen. De var spændte, for foran dem lå 107 dages eventyr i det fjerne østen…

Vi fik sprøde danske rundstykker, inden Ole og Joan kørte os ud til Billund Lufthavn. So­fie, John, Thomas, Eilif og Mor-Anni kom ud til lufthavnen for at vinke farvel. Sofie gav Mie et brev med en kinesisk lykkekage og et dansk flag. Vi lettede fra Billund kl. 7.35 og nåede lige at spise endnu et par rundstykker, inden vi ankom til Kastrup Lufthavn kl. 8.25. I Ka­strup Lufthavn bøvlede vi lidt rundt, før vi fandt flyveren til Kuwait.

Vi lettede med den luksuriøse Kuwait Airlines flyver kl. 9.30. Personalet var meget venligt og vi fik serveret croissant, inden vi mellemlandede i Frankfurt. Her sad vi så og gloede i to timer, før vi endelig fik luft under vingerne igen. Hurtigt herefter fik vi serveret mad – enten kylling med ris, eller lasagne, og dertil gratis drikkevarer (Vi skriver næsten kun om mad – men der sker altså ikke så meget i et fly!!!). Vi fik også udleveret gratis høretelefoner så vi kunne høre lyden fra det lille fjernsyn foran os. Man kunne også spille spil og se film efter eget valg (George Of The Jungle).

Vi ankom til Kuwait City 19.40 og fik udleveret nye boarding-cards. Vi fik også nogle kupo­ner så vi kunne få en skål ris i cafeteriet ovenpå – hvilket vi dog godt kunne undvære. I lufthavnen kiggede alle mændene helt uhæmmet efter Mie – havde de aldrig set en kvinde i shorts før – eller hvad? Lufthavnen var indrettet med bederum: et til mænd og et til kvin­der, og der var tre flotte lounger til oliesheikerne. Selv toiletterne var en oplevelse – ikke fordi de var ekstrem ulækre, men fordi toiletpapiret var udskiftet med en vandslange til at spule bag­delen med. I lufthavnen går mange af de lokale rundt med lagner på kroppen og rød-og-hvid ternede duge på hovederne. Kvinderne derimod, var tildækket med sort tøj – man var ikke et sekund i tvivl om at man befandt sig i et muslimsk land.

Langt om længe, helt nøjagtigt fem timer senere, lettede vi så med kurs mod Bangkok (kl. 00.30 kuwaittid). Hurtigt herefter fik vi serveret natmad – risblanding igen. Omsider blev det sovetid, men en hylende baby og en højtsnorkende nabo, sør­gede for underholdnin­gen hele natten. Da det var ved at blive lyst, var vi godt trætte af mangel på søvn.


 
Panel title

© 2018 haesum

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,37537693977356sekunder