Hamster - Hamster (racer)

 Hamster

Når man taler om hamstere i dag, tænker mange automatisk på
guldhamsteren, som også er den mest almindelige. Men der findes også andre. Her er en kort forklaring om de forskellige racer der findes i Danmark. 

 

Guldhamster – ca. 15 cm – Stammer fra Syrien, og kan nemt genkendes på sin gyldenbrune pels. Der findes fremavlede racer med "bamsepels" (teddy-hamster), angora-agtig pels, ægte albino eller guldhamster med blålig pels.
Guldhamsteren kan bliver 3-4 år gammel

 

Kinesisk dværghamster - ca. 11 cm - unge dyr har en grå pels, hvor de ældre har en mere brunlig, tæt og blød pels. Den kinesiske dværghamster kan blive 1-2 år gammel.

Dzungarisk dværghamster – ca. 9 cm – den mest almindelige blandt dværghamstere. Fra hovedet løber en brun/sort midterstribe hele vejen ned af ryggen. Bugen er dækket af en hvid pels og selv fodsålerne er tæt behårede. Det er et meget godmodigt dyr.

Hamsterne hører til gnavere. De har en utrolig blød og smuk pels med flotte aftegninger. Det sjoveste ved dem er deres utrolige kindposer, hvori de transporterer det foder, det ”hamstrer”. Et særlig fortrin ved hamsteren er, at hvis buret holdes rent, lugter de ikke. 
 

 
Panel title

© 2019 hamster

Antal besøg: 8222

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,81250309944153sekunder