WildCat - Information

 

Katten

Det kræver nogle overvejelser inden man anskaffer sig en kat, for selvom katte er meget selvstændige dyr, kræver de en del af deres ejer. Det kræver både tid, penge og energi at have kat.

Selvom en kat ikke er et flokdyr, er den social og knytter den sig stærkt til sin ejer. Derfor kræver det af dig som katteejer, at du har tid til at aktivere og snakke med din kat.

En kat knytter sig til sit hjemmemiljø, og det er derfor en dårlig idé at få kat hvis du flytter meget eller har en ustabil hverdag, da det kan stresse katten og give adfærdsproblemer.

Du skal også overveje, hvilken type kat der passer til dig. Skal det være en almindelig huskat, som passer godt i et hjem hvor den kan løbe ind og ud som den lyster, eller en mere speciel racekat?

Det er en stor omvæltning for en kat at komme til et nyt hjem, og du skal som ejer derfor sørge for at katten med det samme får et sted hvor den kan gemme sig og slappe af, når den har brug for det. 

 

Du skal også være opmærksom på, hvor vigtigt det er at din kat bliver aktiveret og stimuleret. Du skal især være opmærksom på dette, hvis katten holdes som indekat. Selvom katte er gode til at beskæftige sig selv, sætter de stor pris på at have nogen at lege med. Tænk også på, at jo mere du beskæftiger dig med din kat, jo stærkere bliver båndet mellem jer.

 

Katte er ikke flokdyr ligesom hunde f.eks. er det, derfor en kat ikke indordner sig naturligt under en leder. Katten er som sagt sin egen, og dens signaler kan derfor være svære at læse. Sæt dig derfor ind i kattens signaler, så du bedre kan forstå den og behandle den derefter.

 

Selvom en kat er meget sin egen, kræver det at du som ejer passer og plejer den. Bl.a. skal du som katteejer være opmærksom på at din kat får det rette foder, samt at dens pels, kløer og tænder får den rette pleje. Hvis din kat får lov at løbe frit ud og ind, bør du få din kat neutraliseret dvs. kastreret, hvis det er en hankat, og steriliseret, hvis det er en hunkat.

 

Nogle dyrearter fødes næsten “færdige”. De kan bevæge sig omkring og tage føde til sig kort tid efter fødslen. De har mest brug for deres mor til beskyttelse mod farer. Andre fødes totalt hjælpeløse. Fysisker de uudviklede, og mange af deres sanser er ikke færdigudviklede, derfor skal de lære mange ting for at kunne klare sig selv. Katten hører til blandt de sidste.

 

 

 
Panel title

© 2019 hamsterhome

Antal besøg: 552

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,5716609954834sekunder