Hegnsvej, Sjællands Odde - Beliggenhed

Området består af ca. 1500 sommerhuse beliggende i en bræmme på op til 4,4 km, der grænser op mod både Sejerø Bugt og Kattegat. Kyststrækningen ved Sejerø Bugt er strandbeskyttet og grænser op til internationalt Natura 2000-område, EU-habitatområde og EF-fuglebeskyttelsesområde. Der er desuden udpeget flere beskyttede naturtyper og økologiske forbindelser i området, særligt ud mod strandarealerne.

Sjællands Odde er en ca. 15 km lang halvø på nordvestkysten af Sjælland mellem Kattegat og Sejerø. Fra oddens yderste punkt Gniben strækker stenrevet Sjællands Rev sig 10 km mod nordvest ud i Kattegat.

I stenalderen var Sjællands Odde en ø, som senere tiders landhævning gjorde landfast med Sjælland.

Landsbyen Overby har en velbevaret landsbystruktur med kun få udflyttergårde. I byen ligger Odden Kirke, som er forsynet med dekorative kalkmalerier i form af blomster- og bladdekorationer med fuglemotiver.

På nordkysten ligger Havnebyen med fiskerihavn. I øvrigt er odden præget af store sommerhusområder.

I nyere tid har odden fået stor trafikal betydning på grund af færgeruterne fra Odden Færgehavn på sydkysten til først Ebeltoft i 1966 og fra 1999 også til Århus. De to ruter betjenes af hurtige katamaranfærger fra Mols-Linien.

 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 9759

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,62344884872437sekunder