Hegnsvej, Sjællands Odde - Shopping

 

 

Indkøb dagligvarer:

Det er muligt at gå til SPAR-købmanden. Adressen er Oddenvej 137. Der er 1,3 km fra huset.

Der er også Super Brugsen i Odden Havneby. Adressen er Oddenvej 217.

Der er ca. 5,5 km dertil.

I Højby ca. 12 km væk finder man også en stor Superbrugsen samt en stor Fakta-butik.

 

Desuden er der rig mulighed for shopping i Nykøbing Sjælland. Der er ca. 17 km til Nykøbing.

 

Andre indkøbsmuligheder:

  

Kattegatgrillen:
I grillen kan I købe is, pølser, lette færdigretter m.m.
Oddenvej 153, 4583 Sjællands Odde.


4d40396699e6e26012011.jpg

 

Birkemosegaard ligger på Sjællands Odde mellem Overby og Havnebyen. Her er der også en lille gårdbutik, hvorfra de sælger vore økologiske og biodynamiske varer, årstidens aktuelle friske frugt og grønt, oksekød og svinekød af egen produktion pakket i mindre dybfrostpakker, kyllinger og kyllingeprodukter fra Sødams Økologiske Fjerkræ. Pålægsvarer: salami og røgvarer.

Mel fra Aurion af korn fra bl.a vore marker.  Saft, honning, syltetøj mv fra Søbogård.

Adressen er Oddenvej 165, ca. 4 km fra sommerhuset.

 

4d403ac6bb11f26012011.jpg

 

På en skrænt ved Kattegat ligger Odden Røgeri. Røgeriet er tegnet af den verdensberømte danske arkitekt, Arne Jacobsen. Øst for røgeriet ligger den cirkelrunde privatbolig, også tegnet af Arne Jacobsen. Røgeriet laver mest kaviar af forskellige former for fiskerogn, bl.a. fra stenbider. I forbindelse med røgeriet er der en butik, hvor du kan købe forskellige røgede specialiteter.

 

4d58fce10c44d14022011.jpg

 

I Odden Havneby er det muligt at købe friske fisk i ”Odden Fisk” Vestre Havnevej 39. Ægte fiskermiljø med kuttere, fiskeudsalg, lystfiskerkuttere m.m. Røgeri tegnet af Arne Jacobsen - verdenskendt, dansk arkitekt (Røgerivej 4).

 

4d6def78ecaa402032011.jpg

 

Hele og halve parterede lam.

Vi slagter vore spelsaulam i slutningen af november. De bliver slagtet, dyrlægekontrolleret og modnet på et lokalt slagtehus.

Vi leverer de slagtede lam som halve og hele dyr parteret lige til at lægge i fryseren.

Vægten for vore lam ligger normalt omkring 20 kg. slagtet vægt.

Et helt dyr koster 50 kr. pr. kilo. Et halvt dyr koster 52 kr. pr. kilo. Ved levering langs ruten Sjællands Odde-København opkræves der et leveringsgebyr på 75 kr. pr. leveringssted. 

Ved levering af minimum 5 dyr i samme område er leveringsgebyret 100 kr. pr. leveringssted. Vi leverer også andre steder på Sjælland.

 

 4d6defd73f18a02032011.jpg

 

Strikkegarn

Vi klipper vore spelsau to gange om året. Lige før og lige efter sommergræsningen. Efterårsulden bliver spundet til strikkegarn på Hjelholts Uldspinderi ved Nyborg.Spelsauulden giver garnet en fin glans og blødhed. Vi har strikkegarn i alle naturfarverne, sort, hvid, brun, lysegrå og mørkegrå, og i to garntykkelser (to-trådede og tre-trådede).

Det totrådede garn laves af lammeulden. Det tretrådede laves af fåreulden. Vore strikkegarner leveres i fed på 100 gram.
Totrådet garn koster 90 kr. pr. fed.
Tretrådet garn koster 80 kr. pr. fed.

Lammeskind

Lammeskindene bliver efter slagtningen sendt til garvning på Mønsters Garveri i Faaborg. Garveriet har en kapitel 4 miljøgodkendelse og anvender ikke chrom i garvningen.

Vi har normalt garvede lammeskind og vaskbare lammeskind i varierende størrelser og i alle naturfarverne, sort, hvid, lysegrå, mørkegrå og brun.

Prisen afhænger af garvemetoden og af lammeskindets størrelse. Priserne svinger mellem 600-1000 kr.

Adressen er Smedestræde 3, Overby, 4583 Sjællands Odde, 3 km fra sommerhuset.

 

Hvidelykkegaard:

Drusbjergvej 2 · 4583 Sj. Odde · Tlf. 28 77 77 96

Egenproducerede kartofler, rodfrugter og andet grønt.

NYHED: Salg af egne vindruer.

Kom og få et godt efterårstilbud på frugt og grønt!

Gården ligger ca. 2 km fra Hegnsvej.

 

Skelbjerggården

Hvis du er helt vild med nye danske kartofler, skulle du måske

besøge Skelbjerggård i Stenstrup. Her har vi igennem mange år

haft nogle af Danmarks tidligste kartofler. Fra sidst i April til først i

August sælges nyopgravede kartofler alle dage.

Af andre ting der dyrkes kan nævnes: Jordbær, løg og ærter m.m..

Der vil være frisk-salg af jordbær fra ca. 1. Juni og 2. mdr. frem.

Mulighed for selv-pluk i naturskønne omgivelser, hvor børn og

andre kan komme ud og se hvor jordbærerne kommer fra.

Alt nævnt kan købes som staldsalg eller anden aftale.

Åbent kl. 10.00 – 18.00.

Adresse: Stenstrupvej 74, 4573 Højby.

Ca. 10 km fra Hegnsvej.

 

 

Kastanielys:

Kastanielys præsenterer over 3000 varenr. på 180 m2 i form af hjemmelavede lys i næsten alle farver, former og størrelser, livstilsprodukter, delikatesser, dekorationer, julevarer, påskevarer, lysestager til bord, loft og væg, keramik, glas, godter, gavekurve, 30 specialøl fra hele verden, egen Lønnebjergvin, andre vine og meget, meget mere.

 

4d6f91e0c074a03032011.jpg

 

Vores speciale er hjemmelavede lys, som vi støber i butikken, hvor man kan komme og se på. Da vi gerne laver lys på specielle mål, er det muligt at tage sine gamle stager med og lade os lave lysene, specielt til den. Der er næsten ingen farvebegrænsninger - tag f.eks. festdugen med, og vi indfarver lysene, så de passer til.

Har børnene lyst kan de selv få lov at farve et par lys i deres yndlingsfarve.

Vi udstiller jul, eventyr, hygge, højtider og traditioner næsten hele året, og man kan altid bestille hjemmelavede gavekurve til enhver lejlighed. Vi holder af at fejre årets traditioner, og finder også gerne på hyggelige arrangementer ind imellem.

Adresse: Søndervangsvej 39, 4583 Sjællands Odde. Ca. 7 km fra Hegnsvej.

 

ÅBNINGTIDER 2011

Mandag....lukket

Tirsdag.....lukket

Onsdag.....lukket

Torsdag....11-17

Fredag......11-17

Lørdag......11-15

Søndag.....11-15

 

Aasløkke Kro.

Hyggelig gammel kro beliggende på toppen af Ebbeløkke

Bakke med flot udsigt over Sejerø Bugt. Spis vores hjemmelavede

mad i stilfulde omgivelser mens I nyder udsigten.

 

Et navn, der uløseligt knytter sig til stedet er musikeren og komponisten, Fini Henriques, der havde sommerbolig her i årene op mod anden verdenskrig.

Henriques var i øvrigt nabo til sin gode ven, digteren L. C. Nielsen, der her fandt inspiration til sit endnu kendte digt, »Havet omkring Danmark« - og blandt de venner, der kom i huset hørte også komponisten Carl Nielsen - så der er ikke så lidt musik i husets historie.

Da landliggertiden oprandt, var der her basis for en lille kro, som dog endnu i 1950'erne benævnes »kaffebod« - men med tiden blev Asløkke Kro et velanskrevet spisested, hvor man efter sigende fik verdens bedste wienerschnitzel. Det var i Ingrid og Verner Sørensens tid et par, der drev kroen fra 1971 og frem til lukningen for et par år siden. Mangfoldige er de mennesker, der gennem årene er dukket ind i disse lavloftede, hyggelige stuer, hvor flotte sovsekander, skåle og diverse gamle køkkenredskaber hørte til den iøjnefaldende udsmykning.

Asløkke Kro blev opført som husmandsbrug tilbage i 1800-tallet, og i årene lige efter 1900, var her tillige tømrerværksted

 

 

4d6e0ed6e68a102032011.gif

 

Kroen ligger lige ud til landevejen og der er den skønneste udsigt ud over Sejrø Bugt.

Adresse: Oddenvej 206, 4500 Nykøbing Sjælland. Ca. 4 km fra sommerhuset.

 

Asnæs-Centret, 4550 Asnæs:

I Asnæs finder man et stort, overdækket indkøbscenter med mere end 35 forretninger. Byen har også en populær svømmehal samt kunstmuseum og udstillingshus for moderne kunst.

 

4e5394a468d9923082011.jpg

 

 

Nyd et par hyggelige timer i Nordvestsjællands største overbyggede indkøbscenter. Asnæs Centret er altid sprængfyldt med gode tilbud, spændende aktiviteter og dejligt centermiljø.

Der er masser af parkeringspladser omkring centret og i parkeringskælderen. !! Lang lørdag hver lørdag 9:00 - 15:00 Supermarkederne til kl. 17:00. Asnæs Centret holder åben hver søndag i hele juli 2011.

 

Nykøbing Sjælland: 

 

Nykøbing Sjælland er Odsherreds 600 år gamle købstad. Et stort udbud af special-forretninger og fortovscafeer understreger det hyggelige købstadsmiljø. Byen byder bl.a. på kulturhus (jazz hver lørdag!), teater, naturskole, glasmuseum, kulturhistorisk museum samt et helt nyt badecenter.

 


 

 

 

 

 

 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 9763

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34959816932678sekunder