Det Lille Bondehus - Dansk hvid landkanin
   

Hvid Dansk Landkanin

Landkanin.jpg

Oprindeligt stammer Landkaninen fra de vilde kaniner, der stadig er almindelige i landene omkring Middelhavet. Førhen levede kaninen vildt her i landet, og det var indfangede, domesticerede dyr, der udgjorde den gamle danske kaninbestand. Sådanne kaniner findes ikke længere i tamform, men nogle af dem kom ud på vore småøer, hvor de smuttede ud af deres bure og nu lever som vildkaniner.

Den Hvide Danske Landkanin blev fremavlet i Danmark i begyndelsen af 1900-tallet. Det er en middelstor slagtekanin, som mest holdes for kødets skyld. Både kød og skind er af god kvalitet.

Den hvide Danske Landkanin er albino. Det betyder,at den er helt hvid med røde øjne. Racen er frugtbar, og den vokser forholdsvis hurtigt.

Den hvide danske landkanin blev skabt i 1902 af Julius Schiøtz, der var direktør for Københavns Zoologiske Have. Man fremavlede den som en ren albinorace, blandt andet ved at indkrydse med hvid belgisk kanin.

Hvid Dansk Landkanin er en mellemstor kanin, som normalt vejer mellem 3,8-4,6 kg. Pelsen er forholdsvis kort og helt hvid. Øjnene er røde,og huden i ørerne og på snuden er lyseråd. Kaniner er sociale dyr, der i naturen graver gange og huler i jorden. Under jorden får de ly for vejr og rovdyr, og her føder de deres unger. En hun kan få op til 4 kuld om året. Når hunnen er blevet parret af hannen, er hun drægtig i omkring 30 dage. Ved fødslen er ungerne nøgne, blinde og totalt afhængige af moderens omsorg. Først efter 7-8 uger kan de klare sig selv og kan tages fra moderen.

Den Hvide Danske Landkanin var længe blandt de mest udbredte racer. Den er dog nu på retur og i dag sjælden.

51198bb65e75612022013.jpg  

 
Panel title

© 2018 herbi

Antal besøg: 130

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,53688406944275sekunder