HermelinAvl - Om hermeliner
   
Historie
I 1884 udstillede Meynell fra Darlington de første Dværg Kaniner i Hull i England, de var hvide med røde øjne og fik racenavnet Polish. De eksisterer stadig, men adskiller sig på mange måder fra Hermelin.
I 1890 importerede tyskerne Polish fra England og satte efterhånden den type på, som vi kender i dag. I 1918 præsenterede tyskerne for første gang en hvid blå-øjet variant som gik under navnet Sachsische Hermelin, og allerede i 1921 blev den nye variant optaget i den Danske Kaninstandard under navnet Saksisk Hermelin.
Der gik dog mange år inden Hermelinen fik succes i Danmark. Den var nærmest en sjældenhed. Den første landsudstilling efter krigen i 1946 var der 9 stk. anmeldt, men kun de 4 mødte op.
Det var Hollænderne, der begyndte at overføre de andre kaninraceres pelsfarver på Hermelinen, det skete midt i 30érne og de blev anerkendte i 1940.
I 1950 blev de optaget i Nordisk Kaninstandard, men der var forbløffende lidt interesse for dem gennem mange år, således var der kun udstillet 8 farvede Hermeliner på de 10 landsudstillinger der var i 50érne, 7 sorte og 1 vildtgrå, og der var heller ikke nævneværdig fremgang i 60érne, vi skal helt frem til 70érne før det begyndte at gå fremad. På landsudstillingen i Viborg i 1974 rundede man første gang 100 anmeldelser, og i 1976 året efter at Hermelinklubben blev stiftet var der anmeldt 218 stk. Hermeliner til landsudstilling i Ringsted, herfra er det gået stærkt, med uafbrudt fremgang op til i dag.
Vægt
Hermelinen må veje fra 800 til 1300 gram.
Idealvægt er 1100 gram.
Racepræg og præsentation
Hermelinen er en kaninrace med sin helt egen stil.
Det perfekte hoved er kugle rundt, set forfra og fra siderne , ørerne er korte, sammenstillede og opretstående og må ikke være over 7 cm. ideal er 5 - 6 cm.
Racepræg og præsentation
Hermelinen er en kaninrace med sin helt egen stil.
Det perfekte hoved er kugle rundt, set forfra og fra siderne , ørerne er korte, sammenstillede og opretstående og må ikke være over 7 cm. ideal er 5 - 6 cm.

Ørerne skal passe til hovedet altså hverken for grov eller for splejsede tynde.
En ørelængde på ca. 5,5 cm. klæder det runde hermelinhoved.
V-ører er en fejl mange Hermeliner har.
Øjnene er klare, og begge øjne skal have samme farve.
Kroppen er kort, tæt og valseformet.
Benstilling skal være således at alle 4 ben er parallelle med kroppen.
Hos farvede dyr og dyr med farvede løb skal kløerne være farvede.
Alle klør skal have samme farve. Hvide dyr har farveløse klør.
Hverken hanner eller hunner må have hagepose.
Halen bæres lige og tæt op med bagkroppen.
Hermelinen kan enten præsentere sig liggende, med vægten samlet på benene, med let løftet bryst eller stolt knejsende med strakte forben.
Kropform
Kroppen er kort og valseformet og siderne skal være parallelle, og den skal have en god afrunding af bagkroppen uden flade lår, stejlt kryds eller udstående knogler. Kroppen må ikke smalle ind fortil ved brystkassen, derved mister den de parallelle sider og let et "Gumpetungt" udseende, kroppen skal være cylinderrund og ryggen skal være muskuløs, sådan at rygraden ikke står og danner tagryg. Benene skal være fintbyggede og bagbenenes siddeflade skal være parallel med kroppen.
Parallel sider og en kort krop sammen med et stort rundt hoved giver den ideelle hermelinfigur.
Ryggen skal være muskuløs og være en del af den cirkelformede linie en krop skal have.
Kroppen skal bagtil slutte af med en god afrunding, og ikke en tilspidsning som desværre ofte ses.
Bagdelen på Hermelinen skal ligesom på alle andre racer, være med en god afrunding, den må ikke være flad eller stejl.
Pels
Hermelinen har en kort pels ca. 2 - 2,5 cm. med almindelig tæthed og fin kvalitet. Pelsen skal være regelmæssig på hele dyret, uden tydelig grove dækhår og uden bløde uldhårsspatier på bryst, bug og bag. Den skal være glansfuld og smidig, og passe til den farvevariant, pelsen skal vise. På den tætte pels kommer det glansfulde dog ikke så klart frem som på den tynde pels.
Farve - Tegning
Hermelinen er anerkendt i alle standardens anerkendte farver samt hvid rødøjet og hvid blåøjet. Den er også anerkendt i alle de i standarden anerkendte tegninger og pelstyper med dertil anerkendte farver. Undtagen Californian.
Kondition - Pleje
Hermelinen skal med sin pleje og sundhedstilstand vise at den er i udstillingsform. Hermelinen skal have rene øre, tørre øjne og næse, kløerne skal være rensede og klippede, pelsen skal være ren og glansfuld, og der skal være et tatoverede øremærke i venstre øre, som skal være tydelig. Dyret skal være fri for utøj og sygdom, og Hermelinen skal roligt lade sig undersøge af dommeren.
 
Panel title

© 2019 hermelinavl

Antal besøg: 4123

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,36823296546936sekunder