Heste - Tilridning af hest...

 

Tilridning af hest...

 

Tilridning af hesten kan virke som en kæmpe umulig opgave. Det er det dog på ingen måde. Hvis man tager sig tiden til at tage det helt stille og roligt, og roligt bygger de forskellige øvelser oven på hinanden, så går det i de fleste tilfælde ganske fredeligt og fint.
Problemerne opstår når man prøver noget for hurtigt, eller tvinger hesten til nogle ting som den ikke er klar til. En ting er at være fysisk klar noget andet er at være mentalt klar.
Jeg anbefaler derfor også at man, mens hesten er føl til den bliver 3 år, kun trækker rundt med den og strigler den. Når hesten er 3 år til den er 3 ½ år, kan man begynde at gå i gang med de indledende øvelser. Når hesten er 3 ½ år, kan de forskellige ridelektioner og tilridningen så småt begynde.

Ved tilridningen handler det om at tage sig den tid det nu engang tager. Det er en proces som måske tager 2 til 6 måneder, og i den tid er det uhyre vigtigt at hesten ikke føler, at den bliver udsat for et overgreb.

Hvis hesten reagerer negativt på en øvelse, så gå tilbage til foregående øvelse og lav den igen.

Meget vigtigt er det aldrig at straffe hesten under tilridning. Der er ganske få særlige tilfælde hvor jeg mener, man skal straffe hesten, men man skal undgå af straffe under tilridningen. Ros, ros og mere ros når hesten gør det rigtige. Det kræver en meget stor tillid fra hestens side, at lade os komme op på ryggen af den. Vi skal betragte det som en ære, at vi får lov til at være på ryggen af dette prægtige dyr.

 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 38376

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,48514008522034sekunder