HINDUISME - Helligt skrift
Hinduerne inddeler deres hellige skrifter i to Shruti og Smriti. Shruti er noget der er hørt og åbenbaring. Smriti det er noget der er oplevet og en tradition.

Sama Veda 

Sama Veda står for visdom om messer. Sama Veda er en liturgisk samling af melodier (saman) Ordet saman betyder nydelig sang eller hymne. Sama Veda består af sådanne sange/hymner 

Hymnerne stammer fra Rig Veda, de har ikke en karakteristisk selvstændig religiøs undervisning. Derfor kan den karakteriseres som en reduceret version af rig veda, og har et omfang på ca. halvdelen af rig veda's længde.

Sama Veda's samling af sange/hymner stammer primært fra den 8. og 9. bog i Rig Veda, og de er især målrettet for præster der deltager i en ofring. Sama Veda er mere end samling af sange/hymner end mantraer, og den indeholder præcise instruktioner om hvordan versene skal synges.

Atharva Veda 
Atharva Veda (Atharva præsternes visdom) er anderledes end de andre vedaer den er den næstvigtigste efter Rig Veda. Betydningen af Atharva Veda er den faste. Atharva guden Prajapati. Prajapati er guden der gav mennesket ild. 
Navnet Prajapati stammer fra en præstfamilie, som man tror har skrevet vedaerne. 

Yajur Veda
Yajur Veda (Visdom og ofringer) er en liturgisk samling, som blev lavet for imødekomme en ceremoniel religions behov. Yahaur Veda består af hellige formularer, påkaldelser og stavelser mumlet af præster, som udfører de hellige ritualer. Præster brugte Yajur Veda som en vejledningsbog.    


 
Panel title

© 2018 hindu

Antal besøg: 176

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,33249998092651sekunder