HINDUISME - højtider og fester

 Ganesha er vigtig højetid for hinduer, han er visdommens, intelligensens og undervisning.

Bryllup fejrer de meget anderledes end i Danmark. Først og fremmest er det forældrene som skal vælge ens partner, og man må helst ikke se ham inden man står i kirken. I løbet af festen, sker der en helt masse ting, for eksembel skal kvinden binde en snor om mandens håndled for at sige at hun binder sig til ham. De skal blandt andet også vandre omkring den hellige ild syv gange. Dette gør de for at konfirmere brulluppet og binde sig til hinandens familie.

 

 Nytår fejrer man ikke på samme tid som i Danmark. I sydindien fejrer man nytår om foråret ved forårsjævndøgn, men i Nordindien fejrer man nytår ved efterårsjævndøgn, når man har høstet. Til nytår i Indien vil man som start på det nye år vaske det gamle år væk ved at bade i en slags hellig flod.

 

Hinduerne har ikke fælles fester, men mange lokale fester holder de dog, for at tilbede guder og ofre gaver.

 

Diwali er en vigtig fest for hinduerne hvor man tilbeder lyset i fem dage. Derfor tænder alle deres lys for at give lyset en god fremtid.

En anden vigtig fest for hinduerne er Holi og den holder man for farverne. De hylder farverne ved at smide farvet vand på hinanden. Denne fest skal betegnes som en romantisk fest fordi at ´de mener at guderne vil hjælpe dem med at befrugte kvinderne.

 

284000_643_264_0_376_4256_1807.jpg

 
Panel title

© 2018 hindu

Antal besøg: 200

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3478569984436sekunder