HJEMMEBRYG - Turen til Heineken Experience
   

Besøg hos Heineken Experience

 

Lørdag den 27. august 2011 var jeg på besøg hos Heineken Experience i Amsterdam/Holland.

Enhver med interesse for øl bør besøge dette sted – idet den fortæller historien om ølbrygning, men også selve historien om grundlæggelse af Heineken.

Stedet er i den bygning, hvor Heineken startede.

 

Ved indgangen får man et armbånd på, hvor der er 2 ”mønter”, herefter bliver man lukket ind, hvor man det første sted starter med at få baggrundshistorien omkring grundlæggelsen af Heineken.

Herefter går man videre, hvor man bliver præsenteret for hvilke ingredienser Heineken indeholder – malt, humle og gær!!!

 

Dernæst går man videre til de store brygkar, hvor der bl.a. er mulighed for at smage på den færdige urt, og se filmklip fra ølbrygning inde i de store brygkar.

 

En ting man skal prøve, er ”Heineken 4-D”, hvor man følger brygning fra valsning til tapning – set som om du selv er øllet. Undervejs oplever man bl.a. at gulvet ryster samtidigt med at man som øl kører hen af transportbåndet i flasken. Så forstil dig hvordan det bliver når der kommer skum i øllet!!!!!

En sjov oplevelse.

 

Når man er færdig i ”Heineken 4-D” kommer man videre til et bar-område, hvor man får historie omkring Heineken samt en smagsprøve.

 

Videre rundt i bygningen får du mulighed for at ”brygge” din egen Heineken. Dvs. du får mulighed for at lave din egen personlig etikette til en flaske Heineken for 5 € - man kan herefter hente flasken i ”Heineken Shop”.

I ”Heineken Shop” er der mulighed for at købe alverdens ting i den klassiske grønne Heineken-farve med logo.

 

Heineken har sponsoreret UEFA Champions League igennem en årrække, så selvfølgelig er der også en udstilling om det med bl.a. diverse klubtrøjer med autografer.

 

Inden man kommer til udgangen er der mulighed for at bruge de 2 ”mønter” i armbåndet på 2 måder.

Enten kan man lære at lave en fadøl på rigtig måde – det koster 2 mønter, men så får du også lov til at drikke den fadøl, som du selv skænker – på den rigtige måde.

En rigtig Heineken fadøl laves således, at skummet starter ved den røde stjerne i logoet og indtil glassets kant.

Og man får selvfølgelig et certifikat på at man kan lave en fadøl rigtig.

 

En anden måde man kan bruge de 2 ”mønter” på, er, at man kan gå i ”The World Bar” og få en fadøl pr. ”mønt” inden man går ind i ”Heineken Shop” og dermed er færdig i ”Heineken Experience”.

 

Turen varer ca. 1½ time og koster 15 € pr. person. En sjov og anderledes måde at hygge sig på sammen med sin familie og/eller venner.

 

Se mere på hjemmesiden: www.heinekenexperience.com

 

 
Panel titel
Antal besøg: 48469

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Redigering

-0,30930805206299sekunder