2. Verdenskrig. - Hitler

Hitler

 

4bf25d35ee72718052010.jpg

 

Hitler har mørkt overskæg. Han gik ofte i jakkesæt, med et slips der til. Hans hår var også mørkt, og  tit redt til den ene side. Han havde et rødt mærke på hans ene skulder. 

Han blev kaldt Hitler af alle folk, men hans rigtige navn var Adolf Hitler. Hitler blev født d. 20 april 1889, i Braunau en lille by i Østrig nær grænsen til Tyskland. Hitlers far hed Alois Hitler, og hans mor hed Klara Hitler. Hitlers mor var hjemmegående i villaer og i lejligheder, hvor Hitler boede igennem sin barndom. Klara forkælede Hitler meget. Hitler fik aldrig set sine tre søskende som døde nyfødte. Hitlers far Alois havde været i et tidligere ægteskab, og havde fået to drenge, og dem satte Hitler stor pris på. Da Hitler blev født var hans far 50 år, og hans mor var 30 år. Hitlers far ville give Hitler en god opdragelse, og en god opdragelse var en streng opdragelse. Men det skete tit, at Hitler og hans far var uvenner. De skændtes meget om Hitlers arbejde i skolen. For det gik ikke så godt for ham. Hitler fulgte ikke med i timerne og han var meget doven. I 1900 sendte Alios, Hitler på videregående skole i Linz, men han blev aldrig nogen god elev. Hitler var også her doven og ukoncentreret. Hitler måtte gå om fordi han ikke gjorde nok ud af matematik og natur/teknik.

Da Hitlers far døde, holdt han op med at gå i skole. Han var 16 år og han stod nu uden nogen eksamen. Hitlers drøm var at blive kunstner. Han prøvede på at komme ind på en kunstnerskole i Wien, men han kom ikke ind. Han dumpede til prøven, for han skulle bestå for at komme ind. Hitlers mor døde i 1907, så nu var han forældreløs. Hitler prøvede at få et fast arbejde, så han malede, tegnede, så på kunst og gik i teater. Hitler havde ikke særlig mange penge, så han boede på et hjem, hvor kun hjemløse mænd boede.

Hitlers eneste barndomsven Kubizek, flyttede til Wien og de boede på samme værelse et stykke tid. Kubizek syntes at Hitler havde et kæmpe temperament. Hitler prøvede igen i 1908 at komme ind på kunstakademiet, men han kom ikke ind. Han dumpede igen.

Foråret 1913 tog Hitler til München i Tyskland, fordi han ville slippe for at blive østrigsk soldat.

Lige fra første færd i Münchens ølstuer var Hitler omringet af mænd, som ville ofre alting, bare for at følge Hitler. Deres motiver var forskellige. Nogle ville følge Hitler for at få magt. Andre gjorde det fordi de ville have penge, og få nogle muligheder som Hitlers parti kunne give dem.

1914-1918 var der en krig, mellem verdens stormagter. Den krig, var 1. Verdenskrig, står som århundredes største katastrofe.

Efter kort tid militær udannelse blev Hitler sendt i front. Her fandt Hitler ud af meningen efter år med usikkerhed, ensomhed og fattigdom. I oktober 1918 blev han midlertidig blindet ved et britisk gasangreb. Den 10. November 1918 fortalte en præst ham at krigen var afsluttet. Hitler beskrev sine følelser. "De dage, der fulgte, var forfærdelige, og nætterne værre endnu - jeg vidste, at alt var tabt.. i disse nætter voksede hadet til ophavsmændene til denne dåd." Det var ikke militæret Hitler tænkte på, men politikere, socialister og kommunisterne.   

Hitler var under stort pres, og besluttede derfor at lave et statskup i Berlin. Det skete d. 8. November 1923. Retssagen mod Hitler for forræderi blev ikke enden. Snarere begyndelsen. Hitler som hidtil kun var kendt i Bayern, blev næsten kendt over hele verden. Den 11. November 1923 blev Hitler sat i fængsel, lidt udenfor München hvor han sad sammen med omkring 40 andre mennesker. Hitler fik en enecelle, men fik lov til at invitere gæster udefra. Imens Hitler var i fængsel skrev han en bog som hedder »Mein Kampf« og på dansk hedder den »min kamp« - Hitler lavede også rigtig mange citater under sit fængselsophold. Han skrev:

 »Dræb en, og du er morder. Dræb millioner, og du er erobrer. Dræb alle, og du er Gud« - »vi genoptager kampen efter vor gamle metode, og siger: Angrib! Angrib! Angrib hele tiden!« - »den følsomste del af en mand er ikke hans hud, men hans tegnebog« - »Styrke ligger ikke i forsvar, men i angreb«

Hitler behandlede ikke hans folk ordentlig. Hvis han havde lyst, og hvis hans folk gjorde noget dårligt, rev han neglene af dem. Han var rigtig barsk og onde ved hans folk. Hvis man ikke gjorde som han sagde gjorde han bare som det passede ham.

Hitler var ikke den eneste som hadede jøderne. Han var en af de mange.

Hitlers taler foregik for det meste indendørs for tusinde mennesker i overfyldte sale. Hitler talte ikke kun for dem i salene. Ofte kom det ud i radioen. Ikke kun tyske familier hørte med, også i udlandet hørte man spændt med, hvad Hitler havde at sige. Egentlig var det ikke en nydelse at høre Hitlers tale. Når Hitler stod foran alle menneskerne og snakkede og snakkede, lavede han tit store bevægelser med arme, og mærkelige ansigtsudtryk.

I 1928 havde Hitler lejet en bolig i de Bayerske bjerge og havde fået sin halvsøster til at komme at gøre rent og lign.

I 1945 d. 30 april, begik Hitler selvmord. Hitler blev 56 år.

4bf25cc48af7418052010.jpg

Eva Braun var nitten år da hun blev Hitlers elskerinde. Eva var Hitlers elskerinde i 12 år. Hun fik hurtig mange ting. Et hus, dyrt modetøj, hurtige biler og franske parfumer. Officelt var hun en af Hitlers sekræterer. Eva var jaloux og følte sig tit ignoreret af Hitler. Hun syntes ikke om at han gik mere op i politik end i hende. Først da krigen var tabt og Eva og Hitler var sammen med nogle få andre, sad de i bunkerne i Berlin. Der fik Eva sit bryllup, og få timer efter en giftpille. Hitler og Eva nåede kun at være gift sammen i knap 40 timer.

 

-     Min mening om Hitler:

Hitler var en barsk mand. Han gjorde kun hvad der passede ham. Hans arbejde kom før alt andet. Han var god mod sit land sommetider, men ikke altid. Hitler kunne tage meget svære beslutninger, på meget kort tid. Hitler var fornuftig nok, men nogen gange var han for meget

 
Panel title

© 2020 Copyright

Antal besøg: 117767

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.12612915039062sekunder