Horsessite1 - Hestens farver

Hestens farver

Hestens farve karakteriseres efter hvilken farve hesten har på kroppen og i sin man og hale.

Sort:

Hesten er sort, når den er sort på hele kroppen, og manen og halen er helt sort. Også hårene mkring mule, øjne og kønsdele skal være helt sorte.

Brun:

Hesten er brun, når den er brun på kroppen, og manen og halen er sort - en brun hest kan godt have lysere brune områder på kroppen, f. eks. i lysken og på bugen.

Rød:

Hesten er rød, når manen og halen er røde - eller samme farve som farven på hestens krop ide brunlige og rødlige nuancer. Hesten kan være både lysere og mørkere rød. En helt mørkerød hest kalder man en fuks.

Gul:

Hesten er gul, når den har gullig farve over hele kroppen. En gul hest er ofte mørk på benene fra knæet og ned over koden. Manen og halen på en gul hes kan være rødlig, gullig eller hvidlig. Hvis hesten er gul og har sorte ben og sort man og hale, er hesten dunfarvet. Hvis hesten er lys gulbrun, er den isabellafarvet.

Skimmel:

En skimmel hest har både farvede og hvidlige hår i sin pels. Skimlen kan være gråskimlet, brunskimlet, rødskimlet eller blåskimlet, alt efter farven på hårene. De fleste skimler afbleges med alderen og bliver mere og mere hvide. Gråskimlen bliver ofte helt hvid med alderen, mens en bæåskimlet ikke bliver afbleget. Hvis skimlen i alderen beholder de mørke hår samlet i små pletter, kalder man den for flueskimmel.

Hvid:

Hesten er hvid, når alle dens hår er hvide. Huden hos hvide heste er ofte sort. Hvis hesten er hvid og mangler farvestof i øjet, er den albino.

Broget:

Hesten er broget, når den har store pletter eller områder på kroppen med ensfarvede hår, mens andre pletter eller områder er med hvide hår. En broget hest kan være sortbroget, brunbroget eller rødbroget, alt efter farven i pletterne.

Stikkelhåret:

Hesten har mange hvide hår fordelt på kroppen uden at være skimmel.

Meleret:

Hesten har lysere eller mørkere hår i man, pandelok og hale. Hårlaget chancerer i farve nuancer.

 
Panel title

© 2019 horsessite1

Antal besøg: 21007

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,62092685699463sekunder