Hotel Åkanden - Historie
Selve slottet som vi ser det idag, blev bygget af Frands Brockenhuss og stod færdigt i år 1554.
Nogle år før, giftede han sig med Anne Tinhuss som havde overtaget den oprindelige gård fra sine forældre. Slottet fik sit navn, fordi det blev bygget på et fundament af egetømmer i en sø. Der blev brugt så meget, at der "gik en hel Egeskov dertil". Idag er Egeskov kendt som Europas bedst bevarede vandborg.

Bygningen består af to langhuse, der er forbundet med en tyk dobbeltmur. Man kunne opgive det ene hus og kæmpe videre i det andet. Dobbeltmuren er så tyk, at den både rummer løntrapper og brønd, så man dengang ikke behøvede at undvære vand under en eventuel belejring.
I ydermurerene var der lavet skoldehuller og skydeskår. Fra tårnene kunne man skyde fjenden i flanken.

I de sidste 400 år der er gået, er der forskellige slægter der har boet på slottet. I år 1784 blev Egeskov solgt til Henrik Bille og hans efterkommere har derefter ejet slottet. I 1883 flyttede Julius Ahlefeldt-Laurvig Bille ind på Egeskov.

Imens restaurerede den svenske arkitekt Helgo Zetterwall bygningen forhøjede tårnene og gennemførte de kamtakkede gavle også byggede han den portbygning man går igennem, når man skal ind og besøge slottet.

 
Panel title
Antal besøg: 1071

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,46625399589539sekunder