Hoxer i "Sandkassen" - Dagbog
Oct
13
2011

Det lakker mod enden

Det er torsdag og jeg er ude i HQ og snart er jeg på vej hjem.

Sept
7
2011

En tidlig morgen

Det er tidlig og solen er endnu ikke stået op, jeg vågnede ved en lyd udenfor, og kiggede på telefonens display 0416. Udenfor var der igen helt stille, stille trak jeg mine shorts og sko på og lukkede døren op til "haven" udenfor containeren.

Ingen at se det havde nok været en lyd fra "sangeren", hvor de afghanske politifolk holder vagt, eller mere hvor de skulle holde vagt. Normalt skal der være 3-4 mand i hver af de 4 sanger, men p.g.a. mangel på folk er det blevet væsentlig minimeret. Kun 1-2 og de falder normalt i søvn tidlig på natten. Så i virkeligheden er vi nødt til selv at være på vagt, idet det er meget nemt at komme ind i lejren via bagvejen.

Nu er jeg oppe, så jeg vælger at gå over på det åbne toilet for at få linserne på plads, og efterfølgende at gå over i vores åbne træningslokale, hvor man lige kan blive motioneret lidt inden dagen starter med de første møder med DCOP og de andre i huset derinde (HQ)

Sept
4
2011

Tilbage i Gereshk

Søndag

Første dag i politihovedkvarteret i Gereshk efter lang rejse herned. Mit ophold hjemme var god, og jeg fik en vemodig men en god farvel med min mor. Det var godt at jeg ikke var rejst herned, vi Linda og jeg fik nogle dejlige dage sammen selvom det meste af tiden blev brugt på at få sagt farvel og være nordpå i sommerhuset og mange andre gøremål. Vi nåede et par gode ture på fjorden i vores nye båd Helse II. Vi nåede også at få en spændende tur hvor bølgerne var enorm høje og matroserne var ved at forlade skibet. Kun kaptajnens hurtige indgriben forhindrede en ulykke.

Gereshk hovedkvarter er som den plejer at være containeren er varm og generatoren gav lidt problemer med at blive startet. Endelig lykkedes det den ny generator kunne vi sagtens starte, men vi kunne ikke få den til at frigive strømen. Så vi startede den lille englænder igen, og den må holde til vi får besøg af en elektriker. Lørdag lige efter vi var ankommet til hovedkvarteret kom de sørgelige nyheder om at en dansk soldat fra B-coy var blevet dræbt og fire sårede i forbindelse med en patrulje i et farligt område. Det er ikke til at forstå hvorfor så mange skal lade livet når vi alle ved, at det er en af de mest farlige områder i Gereshk.

Min første arbejdsdag startede med træning i vores fitness lokale (outdoor) kl. 0530 og i en halv time hvor jeg stampede i trædemaskinen alt i medens solen langsom steg op over horisonten. Solen er ved at aftage også på disse himmelstrøg sent op og tidlig ned. Efter motion lavede jeg mig en kop kaffe og fik min havregryn med skummetmælk, (lavet på pulver og vand). Så vækkede jeg tolken kl. 0645 for at han kunne blive klar til starte dagen med et møde med Sayfullah, der normalt er oppe for at bede samtidig med at solen står op.

Sayfullah var travlt optaget med at sende nye politielever til Lashkar Gar i alt 21, det samme antal som han mistede i sidste måned. Så jeg måte vente med at få en snak. Den kom et par timer senere, da han sendte bud efter mig, vi kik en god aftale om at han stiller 16 mand i to team til at blive trænet af POMLT teamet, som jeg har med til hovedkvarteret. Nærmere følger, men en god start når nu det skal være, jeg måtte gøre ham opmærksom på, at jeg var 5027 km væk hjemmefra og derfor ikke havde bruge for at spille hans eller min tid.

July
27
2011

Mærkelig samfund

Så er jeg lige tilbage med en ny undren og et par nye historier om livet i Politihovedkvarteret i Gereshk. Vi har en sjov situation lige nu Politichefen og Distriktsguvenøren sviner hinanden til med påstand om at den anden er korrupt, og tjener en masse penge.

Oplysningerne kommer fra flere sider, og jeg har siddet og hørt på DG fortælle, at DCOP er korrupt, og at han har private forretninger bl.a. ved at han skulle tage tax fra de lastbiler, der kommer til Gereshk, og herunder skulle han også have åbnet et antal container og pålagt afgifte til egen lomme. Jeg sagde til DG, at han skulle tage et møde med DCOP og jeg ville gerne være tilstede og overhøre samtalen. Det ville han så gøre, men modet svigtede ham så det aftalte møde om lørdagen blev ikke til noget. Senere talte jeg med DCOP, og medens vi talte sammen ringede telefonen og en mand påstod, at DG netop havde været der for at indkassere 12000 dollars. Frygtelig rodet verden.

Jeg glæder mig til at komme hjem i august, det føles meget længe siden jeg var hjemme sidst!

Så blev CID chefen flyttet, han var ellers den bedste som de havde her i området. Nå men det bliver Arne nok glad for især det at den nye efterforsker ikke kan læse eller skrive.

July
22
2011

En vanskellig periode

Tja så er jeg tilbage igen efter mange dage hvor den fortsatte sag med Mirzha Khan har taget luften ud af mange andre ting! Manden synes at være i stand til hele tiden, at kunne skaffe sig tid til at undgå anholdelse. Han har spredt penge i Kabul og på den måde haft rimelige indflydelsesrige personer til at dække sig ind.

Den nye politichef Sayfullah kom tilbage efter en tur til England, der dog kun førte ham til Indien, hvor han sad i flere dage uden  visa, og englænderne havde ikke sørget for en hjælper. En aften på hotellet, som iøvrigt kostede ham en månedsløn pr overnatning, var han blevet sulten og gik ned for at få mad. Da han ikke talte sproget rørte han ved sin mave og så sulten ud, tjenerne troede han havde ondt i maven og viste ham ud på toilettet. Funny tur, alt i medens vi havde vrøvl med MK. Det har siden hen vist sig, at der er mange indblandet og muligvis også den ny politichef! En broget forsamling at være rådgiver for. Jeg har fortalt DCOP, at vi ikke vil arbejde sammen med MK, og det tror jeg har gjort lidt indtryk på ham. Selvfølgelig skal vi passe på ikke at blive for tydelige hernede. Det kan være farligt, men der er grænser for hvad vi som dansk politi kan være med til!

Ellers har jeg langt om længe fået POMLT til at indgå som støtte for os i Hovedkvarteret, og det har virket positivt både på soldater og ANP, hvor vi har et ungt team, som vi træner.

 

Hyg og pas på jer selv derude!

July
9
2011

En lang og speciel dag i Gereshk

Det hører til en stor undren, at man kan have politifolk, der er så korupte at de uanset næsten hvad de laver, stadig kan undgå fængsling og anholdelse. En sådan mærkelig person er Mirza Khan, en kun ca 30 årig officer ved politiet i Gereshk.

Han ligner mest en marcipanbrød, der er ved at revne og har nogle meget kedelige vaner både når han spiser, så smasker og bøvser han i et væk, og når han går forbi enten spytter eller slår en ordentlig en. Helt igennem en kedelig karl. Nå men allerede da jeg startede hernede lå han i krig med politichef Esmarai, der var lige så korupt og havde lige så mange jern i ilden ved siden af politijobbet. De to kunne ikke udstå hinanden og forsøgte ved flere lejligheder at få ram på den anden. Efter at Esmarai blev skiftet ud med Sayfullah er det gået over i den anden grøft.

I starten gav Sayfullah ham lov til at køre natlige patruljer, på disse patruljer blev mange uskyldige anholdt, og de blev så efterfølgende afkrævet et beløb for at blive løsladt. Efterhånden var folk i byen så trætte af den ballade, så nogle dage blev der pludselig foretage IED sprængning meget tæt på Polithovedkvarteret, det var et signal fra byen om at politiet skulle holde op med de mange ulovlige anholdelser.

Lige nu har Mirza Khan igen været på spil, efter at englænderne i deres visdom har inviteret Sayfullah til London, så spiller han den store fører, igår lykkedes det ham under en aktion at få dræbt en politimand og såret 3 andre, bare fordi han ikke tænker sig om. Vi har vejledt den afghanske CID chef, at han bør anholde og sigte ham for det. Det regner vi med at dagen i morgen kommer til at gå med. Pyha nu trænger jeg til at hvile mig, har stadigvæk influenza

June
21
2011

Aften i Gereshk

Så er det aften her i Gereshk, varmen er endelig på et rimelig niveau omkring 30 grader og Arne og jeg har lige spist første skive af vores nylavede rugbrød med fuldkorn i! det var lidt af en satsning ingen af os kunne se hvordan forholdet mellem mel vand og gær skulle være! så jeg valgte at putte 1,6 kg mel ned i formen sammen med 11,8 g gær og 1,3 liter vand. Så skulle maskinen ælte og bage i sammenlagt 3½ time. Så vi var lidt spændte, men her bagefter den overdådige aftensmand med leverpostej, spegepølse, og røget sild på dåse tja så var det faktisk ikke så skidt endda!

Efter aftensmaden havde jeg en aftale hos den nye politichef Sayfullah, der er ca en mdr. gammel i stillingen. Han havde trukket sig tilbage til sine egne gemakker sammen med Mirza Khan, en kriminel herre, som jeg kommer tilbage til ved en senere lejlighed.

Sayfulla er en ældre politimand, der har været i politiet gennem de sidste 30 år, hvor han mest har beskæftiget sig med sikkerhedstjeneste, hvad det så lige betyder finder jeg nok ud af. han modtog mig med stor opmærksomhed, og jeg valgte at smide støvlerne bare for at virke lidt høflig. Sammen med mig var Hassan, dansktalende afghaner fra Hjørring. Sayfullah fortalte, at han var uddannet af russerne i sin tid, nærmere det nuværende Uzbekistan, og vi havde en fin snak om forskellen på afghansk og dansk politi. han var interesseret i at lære det han kunne af dansk politi især opbygningen af en egentlig vagtcentral ville han gerne vi startede med. Vi snakkede også lidt om at vi i DK anvender bombehunde når vi leder efter våben og sprængstof. Det ville han gerne se, og derfor aftalte vi, at vise ham hvad en militær sprængstofhund kan udrette. Efter en god snak lod jeg ham være alene, idet hn virkede træt. (hvem ville ikke være det med alle de udlændinge løbende rundt)

Da jeg kom tilbage til containeren så jeg et lys bag containeren, og jeg lagde hånden på min pistol, nå men det var bare Arne, der var igang med at børste tænder. Det var i øvrigt Arnes fødselsdag og det fik jeg først at vide da vi spiste rugbrød. Det var så min gave til ham.

June
21
2011

Efter lang ventetid

Den 20 juni 2011 lykkedes det endeligt for Det danske forsvar, at få etableret et egentlig opholdscontainer for drengene og mig1 det har været en helt fantastisk "soap" gennem de sidste 2 måneder, hvor mange har været sat til opgaven med at få en generator til at virke.

Der er blevet købt 2 kinesiske generatorer, der begge fra starten ikke var i stand til at blive startet. Begge generatorer har så været taget ind og ud af Camp Price for til sidst igen at blive sat ud, og jo endelig efter så lang tid kan vi nu blive i HQ, og forsøger at få sat en egentlig rådgivning igang herude. Mærkeligt nok er der efter disse to måneder sket udskift på posten som DCOP(Distriktspolitichef) og også på posten som DG(Distriktsguvernør), så alt går op i en højere enhed.

Slut for denne start!

 
Panel title

© 2018 hoxer

Antal besøg: 3495

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,51735901832581sekunder