Henrik Skærbæk Jensen - På cykel til Gibraltar. Danmark

 

En beretning fra en cykeltur, Danmark / Gibraltar sommeren 2011

Danmark

 

4e8cd78929cbf06102011.jpg

 

Jeg står på Lindevej i Slagelse og nu er det altså nu! Dagen i går gik med at pakke alverdens grej og udstyr plus tjekke af, i div. huskelister. Nu står cyklen så endelig helt klar og glimter i formiddags solen. Ja nærmest smiler til mig kan jeg se, ivrig efter at komme af sted. Kan ikke helt finde de rigtige ord frem til Line min kæreste, men lover at ringe i aften og vi siger farvel og vinker på gensyn. Vi ses om 5 uger. Forhåbentlig på Gibraltar som skal være den fysiologiske og mentale drivkraft på cyklen og eventyret ned over Europa.

Da jeg træder de første tramp i pedalerne mærker jeg et stort afsavn til hende. Men hun er glad på mine vejene, ved hvad det betyder for mig at udleve denne her drøm. Så det føles rigtigt det her og sommerfuglene i maven begynder så småt at falde til ro. Afløst af mere praktiske formål som at vende mig til cyklens nye reaktioner incl. baggage, tjekker jeg dagens rute på kortet til Rødby og indfinder mig i et behageligt tempo, på den anden side af Slagelse byskilt.

Jeg drejer ned mod Rødby campingplads kl. 19.30 efter ca. 7 timer i sadlen. En fredelig og behagelig tur ned over Sjælland og Lolland, i et lunt og solrigt dansk juni vejr. De første 121 kilometer på triptælleren er nu en realitet. Ikke helt klar på hvad der venter forude. Men med en følelse af styrke og optimisme, slår jeg teltet op, varmer aftensmad  på stormkøkkenet, pulverpasta med cocktailpølser, og ringer hjem til Line. Alt vel. Alt vel. Nå ja jeg er jo kun i Rødby, men føler mig som en lille dreng med store planer.

Drikker aftenskaffe og får lige kigget en ekstra gang på triptælleren, inden soveposen begynder at kalde inde fra teltet af.  Der er fem kilometer herfra og til færgen Rødby-Puttgarden, så det ser ud til at blive en nem morgen.                                                                                                                    Har købt mad til de første 3-4 dage, så skal jeg ikke tænke over stop for at handle og kan bruge tiden til at koncentrere mig om at cykle. Jeg har medvilje ikke taget camping oversigtskort med. Min tanke er at bo på campingpladser når de er der, og hvis ikke vil jeg sove under åben himmel. Enten i telt eller i min, til formålet medbragte  hængekøje mellem to træer. Eller spørge en bondemand pænt om jeg må sove på hans mark. Det bekymre mig ikke hvor jeg skal sove, det er nærmere en befrielse ikke at vide det på forhånd. Derved kan jeg tage en ekstra tørn rent kilometermæssigt, hvis jeg har lyst og kræfter. Omvendt bestemmer jeg det selv og tror at det gir flest kørte kilometer pr. dag på den måde.

Før jeg tog af sted overvejede jeg den bedste måde at planlægge en rute herfra og til Gibraltar, som også kan nås på 5 uger. Jeg fandt GPS ruter via nettet, som fortæller at den direkte vej vil være på ca. 3300 kilometer. Og da jeg køre efter kort skyder jeg på at den nok vil blive længere, da jeg ikke ville kunne følge den korteste vej uden GPS. Og min egen rute er alligevel ikke færdigt planlagt herfra start. Kun i grove træk har jeg sat nogle punkter ud på mit oversigtskort. Men ved dagligt at køre 100 kilometer, bør distancen til kunne nås på ca. 5 uger ganget op med 35 dage. 3500 km.

 
Panel title

© 2018 hsj

Antal besøg: 155

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,60737490653992sekunder