hundekøkkenet/the dogs kitchen - Kosttilskud til Hunde

4ddb8f073246f24052011.jpg

Kosttilskud til hunde er afhængig af hundens øvrige kost. Dem jeg vil anvende til en hund der spiser et købt fuldfoder vil være markant anderledes  end dem jeg vil bruge til en hund der spiser et hjemmelavet foder. Når det drejer sig om hunden der spiser hjemmelavet, skal du sørge for at næringsstofferne i foderet dækker hundens behov på betryggende vis. Bare fordi du fodrer varieret med friske madvarer, er ingen garanti for næringsværdien.  Du skal selv sikre dig at alle de nødvendige næringsstoffer er tilstede i de mængder hunden behøver og at de er i passende forhold til hinanden - eksempelvis kalk:fosfor forholdet. Når du ved hvad der evt. mangler kommer kosttilskud evt på tale. Disse tilføjelser sikre at hundens almene næringsbehov dækkes ind så der ikke opstår underskud. Med tørkost eller andet købt fuldkost er disse elementære behov dækkede; det er sikkert et købt foders eksistensberettigelse. Fordi disse allerede er tilsat, er der ingen grund til at  tilføje dem og hvis du alligevel gøre det kan du skabe en alvorlig ubalance – et overskud er lige så skadelig som et underskud. Kalk er blandt dem der skaber de mest alvorlige af disse problemer, en overdosis kan skabe ravage for udviklingen, også for modne hunde.


Når vi nu forudsætter at begge kosttyper, hjemmelavet såvel som købt, er på niveau med hinanden for så vidt at begge tilbyder tilstrækkelig ernæring, kan vi udmærket godt synes at det hjemmelavede er bedre af forskellige grunde men det er en anden historie. Men begge kosttyper kan have gavn af tilskud, som kan gavne alle hunde uanset hvad de spiser af næringsrigtig kost.

 

Lad os sige at hund A og hund B spiser tørkost og hjemmelavet henholdsvis. Ernæringsmæssigt, er der sørget for at de er på linje med hinanden idet de begge dækker alt som skal være der. Så vil man kunne tilføje fra gruppen af støttende kosttilskud som ikke forrykker balancen af de nødvendige og kan være gavnlige for alle, faktisk også mennesker. 


At give kosttilskud der ud over, kræver en individuel vurdering. Mange vil ikke skade så vidt vi ved, selvom man giver dem unødvendigt, mens andre – A-vitamin eller kobber eller visse urter f.eks. – kan skabe problemer i det lange løb. Jeg anbefaler varmt at alle hunde får de støttende tilskude og hunde der spiser tørkost vil have gavn af et lille tilskud af frisk mad hvor det er muligt; yoghurt, grøntsager, ost, ben til rekreation m.m. men alt i alt ikke mere end 10 - 15% ud over den totale kalorieantal.

 

Det er foreløbig mit indledende bud; jeg holder mig til udsagnet – først, gør ingen skade – og også til reglen om at holde øje med hunden. Med personlig observation, en så optimal kost som mulig og regelmæssige tjek hos dyrlægen, gør du dit til at hunden vil trives og have det godt.

 

 

 
Panel title
Antal besøg: 181882

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30021190643311sekunder