Psykoterapeut/Familieterapeut Ikristiansen - Forside

Hvorfor terapi

En vandrer fik øje på en smuk og sjælden blomst, som stod og lyste iblandt ukrudtet i en grøftekant.
"Hvor er du smuk! Synd, at al din skønhed går til spilde her, hvor du står helt alene og ingen ser dig. Blomsten svarede:
"Det glæder mig, at du finder mig smuk. Men det er ikke for andres skyld, at jeg blomstrer - det er for min egen. For så mærker jeg, hvem jeg er. At jeg lever, at jeg er til
.

Terapi giver dig plads og ro til at finde ud af, hvad der foregår i dig og hvorfor du føler, reagerer og handler, som du gør. I vores kultur lærer vi fra barnsben, at det er stærkt at stå alene, og at alt dét med følelser er noget, man skal kontrollere og holde for sig selv. Derfor kan det være svært, hvis livet pludselig bliver trist, gråt og meningsløst, for det er vi jo opdraget til at skulle kunne klare. Men at føle sig ensom, forkert eller trist er meget smertefuldt, fordi de færreste af os er opdraget til at forholde os til vores følelser. Her kan terapi være både støttende, helende og udviklende.

Det kan opleves pinligt at bede om hjælp til at finde ud af sit eget liv eller sit parforhold gennem terapi eller parterapi. Men hvor har vi egentlig lært at leve - og at leve sammen?

Gennem tiderne har digtere, forfatter, musikere og malere (måske som terapi?) skabt komplekse kunstværker som udtryk for deres favntag med tilværelsen - og alligevel er det en almindelig opfattelse, at individet uden videre skal kunne skabe sig et meningsfuldt, givende og harmonisk liv. Du lærte meget af dine forældre. Men måske var der noget, du ikke fik lært.

hvad sker der hos en terapeut?

Terapi har du måske set som scener på film. Eller du har nogle forestillinger om, hvad der foregår i en terapi. At beslutte at gå i terapi er et vigtigt skridt, så selvfølgelig har du fantasier om, hvordan det vil være. Tag dem alvorligt. Spørg f.eks. dig selv:

·         Hvad vil jeg have ud af min terapi?

        Hvilke mål eller ønsker har jeg for min terapi

 

·         Hvad kræver jeg af en terapeut?

Fortæl gerne om dine forventninger og forestillinger, når du ringer eller kommer i terapien første gang. Og hvis du ingen mål eller fantasier har, så bruger vi den første time til at fastsætte, hvad der skal til for at du synes, at du har opnået det, du ville ved at gå i terapi.

 

dine muligheder i terapi

I terapi kan du undersøge dine vilkår, værdier og valg. Vejen til at acceptere dig selv og din virkelighed går gennem dig, for dér ligger svarene. Dybt i dig selv finder du de sten, der skal flyttes så du kan komme videre i din udvikling. Jeg har ingen løsninger, råd eller hurtige svar - men jeg kan støtte dig på rejsen og hjælpe dig til at lære dig selv bedre at kende. Og i en parterapi kan jeg være Det Tredje Øje: et vidne, når I går fejl af hinanden og har brug for en upartisk hjælper for at nå hinanden igen.

 
Panel title

© 2018 ikristiansen

Antal besøg: 74

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,0936629772186sekunder