Islam - Helligt skrift
Koranen 
Muslimernes hellige bog hedder Koranen (på arabisk: Qua'an).
Qua'an betyder recitation eller læsning.

Et kapitel i Koranen hedder på arabisk sura og Koranen indeholder i alt 114 suraer af varierende længde.
Hver sura er inddelt i et antal vers (på arabisk ayat).
Hver seneste sura, undtagen den niende, begynder med sætningen:
,,I Guds, den Nådigstes, den Barmhjertigstes navn.”

Ifølge Islams tro blev Koranen ved, at den arabiske handelsmand Muhammed, med mellemrum trak sig tilbage til en grotte i Lysets Bjerg uden for Mekka for at meditere over sit folks skæbne.
Da han var ca. 40 år gammel, så han i måneden Ramadan i et syn englen Jibril. Englen opfordrede ham til at lytte til Guds vejledning og sørge for at bevare den.

Koranen handler om de åbenbaringer man mener Muhammed fik under ramadan. Langt den største del af åbenbaringerne handler om, hvordan menneskene skal forholde sig til gud og hele guds skabelse: mennesker, dyr og natur.
Og hvordan de skal opføre sig i hverdagen, omkring bønner og andre ritualer.

Muhammed kunne hverken selv læse eller skrive, men han sørgede for at alle åbenbaringer blev skrevet ned af mindst én skriver. Hans allernærmeste venner lærte teksten udenad efterhånden, som den blev åbenbaret. Og hvert år fremsagde Muhammed i løbet af ramadan i moskeen alle åbenbaringer, han indtil da havde modtaget af Allah.

I ca. 23 år modtog Muhammed med mellemrum åbenbaringer, så Koranen eksisterede kun som løsbladsystem og kunne først samles som en hel bog efter Muhammeds død i 632.

Det første sammenhængende eksemplar af Koranen var færdig allerede 2 år efter Muhammeds død.

Da Koranen skulle samles stod man med forskellige udfordringer. Man vidste ikke helt hvilke åbenbaringer der var kommet hvornår og de varierede alle i længde og indhold. Mange åbenbaringer handlede både om Gud, samfundsforhold, himlen og paradis, så man kunne ikke ordne de forskellige tekststykker efter emne. 

Man besluttede derfor at redigere Koranen efter suraernes længde. 
Dvs. at Koranen starter med det længste sura og slutter med det korteste. Undtagen sura 1, 'Åbningen', som kun er på syv vers og som er en fast bestanddel af de daglige muslimske bønner.
Alle suraer har forskellige titler, f.eks hedder sura 2 'Koen' (al-Baqara) og sura 17 'Natterejsen' (al-Isra).

Man skelnede mellen hvor Muhammed modtog sine åbenbaringer.
Hans første åbenbaring var fra Mekka, men da muslimerne udvandrede til Medina i 622, fik han også åbenbaringer derfra. Derfor var hvert sura forsynet med en notits, der fortæller om suraen er 'Fra Mekka' eller 'Fra Medina'.

Muhammed fik åbenbaret Koranen på arabisk, så mange muslimer mener derfor at den arabiske udgave er den eneste sande Koran.


5052d1e53c78214092012.jpg
Koranen

 
Panel title

© 2018 islam.a

Antal besøg: 147

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,0165181159973sekunder