Islam - Oprindelse
Som i mange andre religioner er det svært at sige hvad der er myte, historie og hvad der er virkelighed. Det gælder også når man taler om islams opståen.
Omkring slutningen af 500-tallet, da Muhammed voksede op var der i Mekka mange forskellige trosretninger. Blandt de mange guder der blev tilbedt, var også guden Allah.

Islam blev i starten af 600-tallet mere og mere udbredt i byerne Mekka og Medina på den Arabiske Halvø.
Muhammed blev i 622 tvunget ud af Mekka og han flygtede sammen med sine tilhængere til Medina og herfra bekæmpede han sine fjender i Mekka. I 630 erobrede muslimerne Mekka og de mange klaner og beduinhøvdinger i byen, underkastede sig  Muhammed.

Gud hedder Allah på arabisk. Mange muslimer, siger Allah i stedet for Gud. Jøder, kristne og muslimer tror på den samme Gud, som bare hedder noget forskelligt på forskellige sprog.
Et menneske kan gøre mange forkerte ting i livet og alligevel blive tilgivet af Gud. Men at lade noget blive lige så betydningsfuldt som Gud er det værste, man kan gøre. Gud er større end alt andet. Allahu akbar er et almindeligt udtryk blandt muslimerne, og det betyder at, Gud er større.
Det menneske, som tror på det, lever i fred med Gud og hans vilje.
Ordet islam betyder fred - den fred, man opnår med sig selv og andre, når man hengiver sig til Gud.

Ifølge islam, har Gud skabt mennesker og verden, og alt det, som Gud har skabt, er godt. Islam siger, at vi mennesker er fornuftige og vil det gode.
Men der forhindres en ond magt, Satan, som vil have os til at gøre det forkerte. Den magt må man kæmpe mod hele sit liv.
Fælles for jødedommen, kristendommen og islam er opfattelsen af, at vi af en Gud har fået til stor opgave at tage vare på verden. Derfor har hvert menneske et stort ansvar.


5052cb937033014092012.jpg
Bedende muslimer i den hellige by Mekka
 
Panel title

© 2018 islam.a

Antal besøg: 150

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,42099094390869sekunder