Islam - Religionen i hverdagen
Bøn og faste er en af de vigtigste ritualer i islam. De foregår på bestemte tidspunkter og man kan sige at det er "en måde at tale med Allah på".

Der findes mange forskellige islamiske ritualer. Nogen af de vigtigste kaldes "de fem søjler". Det er trosbekendelsen (shahada), fem daglige bønner (salat), faste (zawm) i Ramadanen, betaling af en årlig almisse (zakat) og en pilgrimsejse (hajj) til den hellige by, Mekka.

Jeg bevidner, at der ikke findes nogen anden gud end Allah, og Muhammed er Hans sendebud og tjener.

Således lyder den islamiske trosbekendelse. Betydningen af det er at, det højeste formål i livet er at tjene og tilbede Allah.

Som grundregel bliver men betragtet som muslim, hvis man frivilligt siger disse ord og tror på dem med fuld overbevisning i hjertet. 

Det er obligatorisk for en muslim, at gå til bøn 5 gange dagligt. Bønnen er en tilkendegivelse af troen på den Ene Gud og er et symbol på underkastelse og ydmyghed overfor Allah.
I islam findes der ikke hieraki indenfor religionen, og der er derfor intet "mellemled" mellem mennesket og Gud. Af samme grund kan enhver muslim, med et basalt kendskab til islam, lede bønnen for andre.

Bønnen kan bedes ethvert rent sted, men fredagsbønnen skal bedes i en forsamling.

Et vigtigt princip i islam er, at alting tilhører Allah. Det arabiske ord for almisse betyder både renselse og vækst. En muslim renser sin ejendom, ved at give en del af den i almisse. Den enkelte muslim kan give så meget i almisse han/hun ønsker, men der skal gives mindst 2,5% om året. Hvis man ikke har økonomisk overskud bliver man fritaget.

Hvert år i Ramadanen faster muslimer fra daggry til solnedgang. Fasten indebærer afholdelse fra mad drikke og seksuelt samkvem med sin ægtefælle.
Det er ikke obligatorisk for syge, ældre, børn, rejsende gravide og ammende at faste.

Andre ritualer er mere "private", som f. eks. fødsel, ægteskab og død.

Et nyfødt barn, som har en muslimsk far, er muslim. Barnet opdrages derefter i den muslimske tro.
Hvis en person gerne vil være muslim, kan han eller hun konvertere. Personen får undervisning og skal erklære, at han eller hun i fremtiden vil leve sit liv som muslim. Man bliver endelig muslim, når man fremsiger trosbekendelsen: ,,Der findes ingen anden gud end Gud, og Muhammed er hans profet."

Hvis en muslimsk kvinde vil fortsætte med at leve som muslim og opdrage sine børn inden for islam, bør hun gifte sig med en muslimsk mand. Det er nemlig manden, der bestemmer, hvilken religion familien skal have. En muslimsk mand kan gifte sig med hvem, han vil, eftersom han kan bestemme, at familien skal tilhøre islam.
Ifølge islam er det tilladt for en mand at have op til fire hustruer, hvis han kan behandle dem retfærdigt og elske dem alle lige meget. Hvis han ikke kan det, må han nøjes med en hustru. I Vesten er det ikke tilladt at have flere koner - uanset religion. 
Et muslimsk par kan vælge at gifte sig i en moské eller hjemme. En imam og to vidner skal være med under vielsen.

Når en muslim dør, skal begravelsen ske inden for 24 timer. Kroppen svøbes i stof og lægges i jorden med ansigtet mod Mekka. Det er absolut forbudt at brænde den dødes krop. Det mest almindelige er, at begravelsen holdes i en moské, og at en imam leder den.
 

Der er også ritualer der følger forskellige retninger i islam, f. eks. shia- og sunni-muslimerne.

Muslimerne mener, at når man udfører ritualerne, så tjener man Allah.
Man kan sige, at man taler med Allah, men det er ikke en almindelig samtale, for Allah opfattes helt anderledes end mennesker.
Ritualerne følger helt bestemte regler, som står beskrevet i Koranen.

Ritualerne i islam kræver, at man er ren. Inden bøn skal de vaske hænder, ansigt, mund, næse, ører, hoved, arme og fødder.

I islam er spisereglerne ikke så komplicerede som inden for jødedommen. Det er f.eks. tilladt at spise skaldyr og alt andet fra havet men blod og svinekød er stadig urent og derfor forbudt.

For at det er tilladt for en muslim at spise kød fra et dyr, skal dyret halal-slagtes. Halspulsåren skal skæres over, mens Allahs navn udtales over det, således at alt blod skal løbe fra dyret, og det må ikke være en hedning, der slagter dyret. På den måde bliver dyret halal- dvs. tilladt.

Uanset slagtemetoden hører svinet til de forbudte fødevarer for en muslim. 

Sharia er "Guds lov til menneskerne". I Koranen optræder sharia kun en gang og der betyder det den vej, Gud har anvist. Det er menneskets pligt at leve efter og følge sharia. I sharia behandles en masse spørgsmål om hvordan muslimer skal leve: hvordan ægteskabet skal fungere, hvordan banker låner penge ud, forskaellige former for straffe, hvem der skal arve, når nogen dør. Alt der har med samfundet at gøre.
Fra 1970'erne blev sharia et politisk symbol på en mere retfærdig og autentisk lov og bl.a Pakistan, Sudan og Iran genindførte sharia.

50570a1349e9417092012.jpg
Bedende muslimer
 
Panel title

© 2018 islam.a

Antal besøg: 148

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30710983276367sekunder